Acasă > Diverse > Mărturisindu-i pe mărturisitori. Dan Puric: Au fost sângele forte al neamului

Mărturisindu-i pe mărturisitori. Dan Puric: Au fost sângele forte al neamului

„Cartea mărturisitorilor. Pentru o istorie a învrednicirii românești.„, scrisă de Răzvan Codrescu.

VIDEO Mărturisindu-i pe mărturisitori. Dan Puric: Au fost sângele forte al neamului

 Joi, 22 ianuarie, a avut la Muzeul Ţăranului Român conferinţa „Mărturisindu-i pe mărturisitori”, invitaţi fiind Dan Puric, dr.Pavel Chirilă şi scriitorul Răzvan Codrescu. Tema conferinţei, moderată de jurnalistul Claudiu Târziu a fost volumul publicat de Fundaţia Sfinţii Închisorilor şi Editura Rost: „Cartea mărturisitorilor. Pentru o istorie a învrednicirii românești.„, scrisă de Răzvan Codrescu.

Dintre personajele cărţii amintim pe Constantin Brâncoveanu, Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, Nae Ionescu, Petre Ţuţea, Mircea Eliade, Mircea Vulcănescu, dar şi Corneliu Coposu, Monica Lovinescu, Andrei Scrima sau Părintele Arsenie Boca.

Despre volum, Dan Puric a spus că este „o transfuzie cu sânge forte a neamului. De-asta trebuia ucis. În clipa în care ai făcut această transfuzie, citind-o, devii puternic în adevăratul sens al cuvântului. Este vorba de refacerea genomului identitar, imunitar”.

sursa: http://activenews.ro/video-marturisindu-pe-marturisitori-dan-puric-au-fost-sangele-forte-al-neamului_1882113.html

Categories: Diverse Tags:
  1. Ana Elisabeta
    ianuarie 24th, 2015 la 11:50 | #1

    Am fost la evenimentul din noiembrie si am ramas cu urmatoarea nedumerire:

    Titlul (adica folosirea cuvantului „marturisitori”) si coperta sugereaza ca este vorba despre marturisirea ortodoxa, insa la momentul respectiv autorul cu gura lui a spus ca in carte sunt inclusi si unii greco-catolici care au fost inchisi in inchisorile comuniste. Subtitlul sugereaza ca e vorba de o marturisire romaneasca, cumva. N-am nimic impotriva, si greco-catolicii tot romani au fost si de suferit in inchisori au suferit si ei, dar sa nu se insinueze ca L-au marturisit pe Hristos la fel ca marturisitorii ortodocsi. Altfel, inseamna ca ii jignim si-i dispretuim pe sfintii mucenici ardeleni care ne infrumuseteaza calendarul si care au murit mai bine decat sa primeasca Uniatia, pentru ca spunem ca ar fi putut fi marturisitori la fel de bine si sub papucul Papei, si deci au murit degeaba! Sa nu fie!

    Nu stiu daca este o confuzie voita (care sa duca spre a scoate „basma curata” Uniatia si papalitatea si sa paveze calea catre noi incercari mai mult sau mai putin camuflate de a aservi Biserica ortodoxa Papei) sau o scapare din nebagare de seama a autorului, dar in orice caz mi se pare rusinos.

  1. Nici un trackbacks momentan.