Acasă > BISERICA ELADEI > CAPUL SFÂNTULUI NICHIFOR MĂRTURISITORUL, PATRIARHUL CONSTANTINOPOLULUI, ÎN DIDYMOTIHOS (PHOTO)

CAPUL SFÂNTULUI NICHIFOR MĂRTURISITORUL, PATRIARHUL CONSTANTINOPOLULUI, ÎN DIDYMOTIHOS (PHOTO)

CAPUL SFÂNTULUI NICHIFOR MĂRTURISITORUL, PATRIARHUL CONSTANTINOPOLULUI, ÎN DIDYMOTIHOS

(PHOTO)

san-niceforo

Capul Sfântului Nichifor la Didymotihos

 

Vineri, 31 mai 2013

Sfânta Mitropolie de Didymoteihos

Poporul credincios şi evlavios din Didymotihos, în frunte cu Înaltpreasfinţitul nostru Mitropolit şi sfinţitul cler au primit cu umilinţă duhovnicească joi după-amiază, pe 30 ale lunii mai a.c., cinstitul cap al Sfântului Nichifor, Patriarhul Constantinopolului, Mărturisitorul, pe care l-a adus cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit de Fthiotida, kyr Nicolae, Preacuviosul Arhimandrit Dimitrie Zalianeos, din mănăstirea Sfântului Gheorghe din Malessini, Sfânta Mitropolie de Fthiotida, unde acesta este păstrat. 

După primirea cinstitului cap a urmat vecernia în Catedrala Preasfintei Născătoare de Dumnezeu – „Eliberatoarea” din Didymoteihos, unde timp de patru zile, până pe 2 iunie, sfintele moaşte vor fi expuse spre venerare.

Cinstitul cap al Sfântului Nichifor a fost adus la iniţiativa Înaltpreasfinţitului nostru Arhipăstor pentru praznicul ce se apropie la pomenirea sfântului duminica următoare, pe 2 iunie, pentru faptul că altarul din partea de nord a Catedralei oraşului Didymotihos a fost închinat în urmă cu trei ani întru cinstea şi pomenirea sfântului şi întru pomenirea veşnică a răposatului Mitropolit de Didymotihos, kyr Nichifor, care este ctitorul acestei preafrumoase biserici.

san-niceforo1

san-niceforo2

san-niceforo03

san-niceforo3

san-niceforo4

 Traducere: http://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ http://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea http://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

Categories: BISERICA ELADEI Tags:
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.