Acasă > ECUMENISM > DECLARAŢIE PROVOCATOARE A EPISCOPULUI TEODOSIE DESPRE EPISCOPUL ARTEMIE

DECLARAŢIE PROVOCATOARE A EPISCOPULUI TEODOSIE DESPRE EPISCOPUL ARTEMIE

DECLARAŢIE PROVOCATOARE A EPISCOPULUI TEODOSIE DESPRE EPISCOPUL ARTEMIE

Episcopul Teodosie care într-un mod anticanonic şi ilegal a ocupat Episcopia de Raşka şi Prizren prin hotărârea Sinodului Bisericii sârbe, cu toate că există un episcop viu şi canonic în persoana Episcopului Artemie, procedează acum şi la declaraţii provocatoare. Se prezintă ca apărător al ordinii canonice a Bisericii şi declară: „Mă rog lui Dumnezeu ca fostul Episcop Artemie să conştientizeze în cele din urmă că Biserica nu poate să se joace. Ca Episcop nou-ales de Raşka şi Prizren am avut responsabilitatea şi obligaţia să ocrotesc episcopia ce mi-a fost încredinţată de Sfântul Sinod. Eu personal cred că fostul Episcop Artemie nu mai constituie o ameninţare serioasă pentru Biserică” (http://www.topvesti.net/vladika-teodosije-sa-crkvom-niko-ne-sme-da-se-igra/).
Episcopul Teodosie ne spune deci că se roagă pentru Episcopul canonic, căruia într-un mod anticanonic i-a furat episcopia. Şi-a ocrotit episcopia de cel ce o ameninţa pe ea (!), Artemie, folosind Poliţia Albaneză. Ecumeniştii din Serbia încalcă Sfintele Canoane cu un cinism inimaginabil, izgonesc şi caterisesc pe nedrept şi anticanonic clerici şi pe Episcopul Artemie, colaborează cu Poliţia Albaneză şi cu toate acestea se prefac că sunt păzitorii ordinii canonice.

Un anonim comentează:

Artemie a fost şi este Episcopul legal şi canonic de Raşka şi Prizren şi toţi cei care vorbesc despre Artemie şi-l numesc fost Episcop de Raşka greşesc mult şi sunt chemaţi la pocăinţă! (Leonida)

(traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, sursa: http://thriskeftika.blogspot.com/2010/11/blog-post_3967.html

 

Categories: ECUMENISM Tags:
 1. Caliopie
  noiembrie 24th, 2010 la 16:53 | #1

  …”fostul” EPISCOP ARTEMIE,nu are cum sa fie „fost” – cum zice,ACEST FOST ORTODOX TEODOSIE,pentru ca Prea Sfintia Sa Artemie,este OMUL LUI DUMNEZEU,UN SFANT!ESTE FIUL MOSTENITOR DE SFINTENIE AL SFANTULUI PARINTE IUSTIN POPOVICI,ARE COROANA DEASUPRA CAPULUI SAU AXIOS,CARUIA NU I DA CINSTIREA CE I SE CUVINE,DECAT DE BINECREDINCIOSII CRESTINI ORTODOCSI, CARE AU FRICA DE DUMNEZEU,iar acesti…pusi episcopi inselatori,nu ajung la inaltimea sfinteniei sale,pentru a-i vedea straucirea daruita lui,de Dumnezeu,care incalzeste si lumineaza pe cei asemenea lui.
  Sa aducem rugaciune cu multumire si metanie pentru rabdarea in suferinta,binecredinciosului,ADEVARATUL EPISCOP,P.S.ARTEMIE CEL DREPT!

 2. danutza
  noiembrie 25th, 2010 la 10:26 | #2

  intrebarea este de ce se mai duc oamenii la slujbele lu teodosie si a celorlalti vinzatori ai credintei??

 1. Nici un trackbacks momentan.