Acasă > ECUMENISM > EPISCOPUL ARTEMIE: CREDINŢA ŞI EREZIA NU AU NIMIC ÎN COMUN

EPISCOPUL ARTEMIE: CREDINŢA ŞI EREZIA NU AU NIMIC ÎN COMUN

7.12.2010
EPISCOPUL ARTEMIE:
CREDINŢA ŞI EREZIA NU AU NIMIC ÎN COMUN

Episcopul Artemie de Raşka şi Prizren la sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică (după calendarul vechi) i-a vizitat pe monahii din Mănăstirea Râul Negru, stabiliţi în locuinţa lor provizorie din Muntele Tzelika lângă Čačak.
Episcopul s-a referit la sărbătorirea a 1600 de ani de la Edictul de la Mediolanum, care se pregăteşte în Serbia şi în timpul căreia se plănuieşte vizita papei acolo. „Este necesar, în vederea acestei sărbătoriri, amintirea sărbătoririi a 1600 de ani de când s-a realizat un mare Sinod doar a episcopilor ortodocşi, pentru că atunci nu exista ecumenism.
Un lucru este sigur: Venirea papei în Serbia nu va aduce niciun bun, ci va provoca noi catastrofe şi noi suferinţe şi va rupe şi va distruge pe mai departe trupul naţional-spiritual sârb.
Sunt cunoscute cuvintele Sfântului Cosma Etolianul pe care le-a predat poporului grec: „Pe papa să-l blestemaţi!”. Şi de ce ar trebui să-l blesteme? „Pentru că el va fi pricina”, zice sfântul! Este pricina multor crime împotriva ortodocşilor în veacurile trecute şi el este pricina ereziei şi-acum, când încearcă să-i „unească” pe toţi sub infailibilitatea papală.
Avem speranţa că poporul sârb, cu ajutorul lui Dumnezeu, va găsi puterea de a se împotrivi ispitei, care a început de la Patriarhie în Belgrad, şi va preveni sosirea indezirabilului eretic (papa), care a fost condamnat de multe sinoade ale ortodocşilor ca eretic”, a subliniat Episcopul Artemie, vorbind monahilor.
(traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, sursa: I.T.)

Categories: ECUMENISM Tags:
  1. Lucian
    decembrie 9th, 2010 la 15:13 | #1

    ce sa caute PAPA in Serbia EXCLUSS sa stea la scaunul lui

  1. Nici un trackbacks momentan.