Acasă > Minuni > IEROMONAHUL THEOLOGOS SIMONOPETRITUL: Mâna Sfintei Maria Magdalena este caldă și vie

IEROMONAHUL THEOLOGOS SIMONOPETRITUL: Mâna Sfintei Maria Magdalena este caldă și vie

IEROMONAHUL THEOLOGOS SIMONOPETRITUL:

Mâna Sfintei Maria Magdalena este caldă și vie

Mâna stângă nestricăcioasă a Sfintei Maria Magdalena constituie tezaurul cel mai sfânt al Mănăstirii Simonos Petras. În Grădina Maicii lui Dumnezeu, în curtea Preacuratei Stăpânei noastre este una dintre cele mai binemirositoare flori! Bogăție și slavă a obștii athonite și a Bisericii lui Hristos. Cu adevărat mâna aceasta a mironosiței Maria Magdalena, cea dintâi martoră a Învierii Mântuitorului Hristos, și după două mii de ani aproape păstrează, în mod palpabil, o căldură naturală. Această mână de trei ori fericită a slujit și cele două mari Taine ale mântuirii noastre, a răstignirii lui Hristos și a Învierii Lui.

 A atins și a pipăit picioarele fără de prihană ale Celui Înviat. Această mână preasfântă nu și‐a pierdut seva vieții. A rămas neschimbată dincolo de legile fizice. Este vie și transmite har și sfințire. Ea umple de bună mireasmă. „Este trimițătoare a unei bune miresme fără prihană și preadesfătătoare”. Este adăpată din harul Celui Înviat. Este aducătoare de bucurie. Este caldă. Mâna aceasta a săvârșit și săvârșește multe minuni tuturor celor care caută cu credință harul Sfintei.

(Ieromonahul Theologos Simonopetritul, Sfânta Maria Magdalena – Sfântul odor al Mănăstirii Simonos Petras, Editura Doxologia. 2015, p. 132)

Sursa: http://www.doxologia.ro/minuni-vindecari-vedenii/mana-sfintei-maria-magdalena-este-calda-vie

Categories: Minuni Tags:
  1. NICOLAE TINCA
    octombrie 3rd, 2015 la 20:35 | #1

    MARE ESTE DUMNEZEU,SI MINUNAT ESTE INTRU SFINTII SAI !

  1. Nici un trackbacks momentan.