Acasă > ECUMENISM > IOANNIS TATSIS, NEÎNCETATĂ ACTIVITATE ECUMENISTĂ

IOANNIS TATSIS, NEÎNCETATĂ ACTIVITATE ECUMENISTĂ

IOANNIS TATSIS,

 NEÎNCETATĂ ACTIVITATE ECUMENISTĂ

 

          Nepocăiţi, ecumeniştii promovează din ce în ce mai mult comunicarea inter-creştină şi inter-religioasă. La întâlnirile respective, participă de obicei şi episcopi, reprezentând uneori Bisericile Locale cărora aparţin, iar alteori Patriarhia Ecumenică. În acelaşi timp se dezvoltă relaţiile „ştiinţifice” ale ortodocşilor cu ereticii catolici, protestanţi, dar şi cu cei de alte religii (budişti, hinduşi, musulmani etc.) prin congrese în Elada şi în afară.

          Prin toate aceste acţiuni, ecumeniştii promovează pan-religia (religia mondială). Nu mai există erezii şi Adevăr. Ortodoxia cu conţinut patristic nu există nici în inimile, nici în mintea, nici în cuvântul ecumeniştilor. Marele absent din acţiunile şi cuvintele ecumeniştilor este Însuşi Domnul Iisus.

          Dacă ar fi avut cea mai mică sensibilitate duhovnicească, dacă ochii lor duhovniceşti n-ar fi bolit de miopia ecumenistă, ar fi putut să distingă rătăcirea ereticilor de Adevărul Domnului Iisus. Însă orbi şi orbiţi de slavă, de bunăstare, de secularizare, sunt conduşi spre acţiuni sincretiste, scandalizându-i pe credincioşi şi îndepărtând de la eretici „buna nelinişte” pentru Ortodoxie. Să nu uităm însă cuvântul Domnului: „Vai omului aceluia, prin care vine sminteala!” (Matei 18, 8).

          Dacă ecumeniştii continuă să rămână surzi în faţa glasurilor de nelinişte ale clericilor, monahilor şi laicilor tradiţionalişti, ar trebui să ştie că în mod automat singuri se îndepărtează de Adevărul Bisericii Ortodoxe, pe căile ereziei şi kakodoxiei, atrăgându-i după ei şi pe numeroşii lor fii duhovniceşti „ascultători”. Răspunderea lor pentru sfârştiul acestui drum este foarte mare.

          Ispita neîncetatei acţiuni ecumeniste a episcopilor, clericilor şi laicilor este înfruntată de clericii şi credincioşii ortodocşi cu rugăciune şi cu multă atenţie şi discernământ. Mişcările ecumeniştilor sunt monitorizate îndeaproape, iar îndepărtarea lor treptată de Ortodoxie nu numai că nu este acceptabilă, dar nici măcar tolerată. Mersul filocatolic al unor ecumenişti i-a condus deja la împărtăşirea din ostia catolică, moment în care rugăciunile în comun constituie de acum un fenomen zilnic, aşa cum arată fotografii revelatoare şi înregistrări video pe internet. Pentru că se îndepărtează de harul lui Dumnezeu, ecumeniştii, ca şi ereticii din toate vremurile, e sigur că vor merge din rău în mai rău, rătăcind pe alţii şi rătăciţi fiind ei înşişi.

          Erezia ecumenismului deserveşte de altfel şi planurile guvernelor politice ale New-Age. Asta duce la contacte şi acţiuni comune ale ecumeniştilor cu conducătorii politici, chipurile pentru combaterea sărăciei, ocrotirea mediului sau instaurarea unei păci mondiale, însă adevăratul scop este abolirea religiilor şi instaurarea pan-religiei, care constituie un mozaic de religii, în care rătăcirea şi adevărul se amestecă, iar lumina lui Hristos se confundă cu întunericul ereziilor şi rătăcirilor.

          Câţi însă urmează calea sigură a Sfinţilor Părinţi refuză supunerea faţă de pan-religie, arată neascultare faţă de ecumenişti, chiar dacă aceştia deţin scaune episcopale sau patriarhale şi se încred pe ei înşişi sfătuirilor părinţilor duhovniceşti cu învăţătură şi trăire patristică demonstrată. Aceşti părinţi duhovniceşti, chiar dacă nu deţin scaune înalte în conducerea Bisericii, străjuiesc neadormiţi turma şi nu vor permite nici diminuarea sensibilităţii ortodoxe a credincioşilor, nici aderarea ei la grupări ale zelotismului extremist.

 

Sursa: http://thriskeftika.blogspot.com

 

Legatura Patriarhia Română reprezentată la a VIII-a Conferinţă pentru dialogul interreligios la Doha, Qatar

Categories: ECUMENISM Tags:
 1. Caliopie
  octombrie 23rd, 2010 la 23:36 | #1

  Salile de conferinte si dialoguri amiabile cu cei de o alta crtedinta(eretici si inselatori) o sa ia pana la urma(?)locul Sfintelor locasuri de rugaciuni,uitand ierarhii nostri ecumenisti,a savarsi o Sfanta Liturghie,si se vor impartasi(cum au si facut-o unii)cu nimicurile create de catolici,urmand si alte moduri mai noi,probabil,
  experimentand si progresand intr-o religie cu credinta indoielnica si bineticluita spre servirea de interese si putere asupra omenirii…
  PROGRESARE CU SUCCES SI IN PAS ALERT, SPRE „MAREA UNIRE” A RELIGIILOR,INTRUNA CU SIGLA IN COARNE,UNIVERSALA RELIGIE DE VIITOR MODERN-SATANISTA!

  Doamne,Dumnezeule Mare si Ingaduitor pana la eretizare,ai mila de noi,poporul tau binecredincios,nu ne lasa sa fim manevrati de cei care au prins puteri diabolice!
  Miluieste-ne,Doamne Iisuse Hristoase si intelepteste pe toti,sa nu fim dusi spre iadul „evolutiei crestine”si sa avem sfarsit crestinesc in Biserica lui Hristos Cea LUPTATOARE si BIRUITOARE,MANTUITI SA FIM!
  Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh acum si pururea, ortodocsi vietuind!
  Amin!

 1. Nici un trackbacks momentan.