Acasă > ŞTIRI > Irlanda atacă Vaticanul în urma scandalurilor de abuz sexual

Irlanda atacă Vaticanul în urma scandalurilor de abuz sexual

Irlanda atacă Vaticanul în urma scandalurilor de abuz sexual 

Irlanda ataca Vaticanul in urma scandalurilor de abuz sexual

Premierul irlandez Enda Kenny a lansat acuzatii grave la adresa Vaticanului, care ar fi incercat sa blocheze o ancheta legata de abuzurile sexuale ale preotilor catolici asupra copiilor.

Premierul sustine ca Vaticanul incearca sa blocheze ancheta in curs, pornita in Irlanda in descoperirile unor cazuri musamalizate de abuz sexual asupra copiilor.
„Pentru prima oara in Irlanda, un raport despre abuzurile sexuale comise asupra copiilor expune o tentativa a Vaticanului de a obstructiona o ancheta”, a declarat Enda Kenny, citat de EVZ.ro.

Premierul irlandez sustine ca suferintele victimelor sunt minimalizate de Vatican in incercarea de a proteja reputatia Bisericii Catolice.

„Violul si tortura pe care le-au suferit copiii au fost minimalizate pentru a menaja primatul institutiei, puterea si reputatia ei”, a mai spus Enga Kenny.

O comisie de ancheta din Irlanda a publicat saptamana trecuta un raport care arata ca raspunsul autoritatilor in urma acuzatiilor de abuzuri sexuale a fost „inadecvat si nepotrivit”.

sursa: http://stiri.acasa.ro/extern/irlanda-ataca-vaticanul-in-urma-scandalurilor-de-abuz-sexual-155744.html

Categories: ŞTIRI Tags:
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.