Acasă > BISERICA ELADEI > MITROPOLITUL AMBROZIE DE KALAVRITE: ”ELADA ARE NEVOIE DE AJUTORUL RUSIEI!”

MITROPOLITUL AMBROZIE DE KALAVRITE: ”ELADA ARE NEVOIE DE AJUTORUL RUSIEI!”

greecerussia

Mitropolitul Ambrozie de Kalavrite: „Elada are nevoie de ajutorul Rusiei”

Miercuri, 29 iulie 2015

Autor: Emilios Polyghenis 

Elenii se află într-o criză economică gravă şi una din speranţele lor este Rusia, a spus în declaraţiile sale Mitropolitul de Kalavrite, Ambrozie, pentru Agenţia rusă de ştiri RIA NOVOSTI.

 „Acum Elada trebuie să fie ajutată de Rusia şi îi cerem să ne ajute, dacă acest lucru este posibil. Veniţi să ne ajutaţi, avem nevoie de ajutorul vostru…”, a subliniat, printre altele, IPS Ambrozie.

În alt punct, Mitropolitul de Kalavrite a semnalat că „dorinţa după ajutor din partea Rusiei este palpabilă şi vorbesc ca Episcop care vede zilnic nevoile poporului”.

Potrivit Mitropolitului Ambrozie, în Atena şi în alte oraşe din Elada rata şomajului e mare, oamenii adesea nu au ce mânca şi sunt lipsiţi de mijloacele de bază pentru supravieţuire.

 „Biserica la rândul său încearcă să facă tot ce poate pentru a-i ajuta pe oameni cu haine, cantine şi ajutoare financiare”, a subliniat IPS Ambrozie.

Totodată, Mitropolitul de Kalavrite a subliniat faptul că criza i-a adus pe oameni mai aproape de Dumnezeu şi de Biserică, deoarece întotdeauna în clipele grele s-a aflat de partea sa.

 „Când un om e bogat, Îl uită adesea pe Dumnezeu, aşa cum vedem în viaţă. Acum însă, zilnic, elenii umplu bisericile, cer ajutor şi vor să se întoarcă la viaţa duhovnicească”, a completat Mitropolitul Ambrozie.

Înaltpreasfinţitul nu a omis să se refere şi la ajutorul dat de Biserica Rusă în 2014, care a oferit 500.000 de euro şi au fost distribuiţi Sfintelor Mitropolii, subliniind: „Desigur acesta a fost un foarte bun ajutor, chiar dacă datoria Eladei este foarte mare”.

Încheind, Mitropolitul Ambrozie s-a referit la relaţiile strânse ale Bisericii Eladei cu Rusia, precum şi la Evanghelia dăruită de Împărăteasa Ecaterina a II – a cea Mare Sfintei Lavre din Kalavrite.

Traducere: http://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ http://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea http://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

Categories: BISERICA ELADEI Tags:
 1. evtodiev
  iulie 30th, 2015 la 00:22 | #1

  off topic:
  Filmul-cateheza al mitropolitului Ilarion Alfeev – Omul in fata lui Dumnezeu. Sfantul Maslu si slujba inmormantarii:
  https://www.youtube.com/watch?v=FruonfWXPRw

 2. p.ioan
  iulie 30th, 2015 la 13:59 | #2

  Parintele Mitropolit Ambrozie nu a stat sub cizma rusilor 50 de ani precum am stat noi. Sa-i pazeasca Domnul de asemenea ‘ajutoare’. Si pe ei si pe noi.

 1. Nici un trackbacks momentan.