Acasă > Fără categorie > Mitropolitul Augustin de Florina: ”…Opriţi-vă în casele voastre! Dacă sunteţi creştini, dacă credeţi, dacă aveţi inimă, dacă v-a rămas înăuntru o singură scânteie… Îngenuncheaţi, rugaţi-vă…!”

Mitropolitul Augustin de Florina: ”…Opriţi-vă în casele voastre! Dacă sunteţi creştini, dacă credeţi, dacă aveţi inimă, dacă v-a rămas înăuntru o singură scânteie… Îngenuncheaţi, rugaţi-vă…!”

22

”…Sunt şi eu, fraţii mei, sunt și eu păcătos ca și voi şi tremur. Dumnezeu ne-a dat de multe ori prelungire şi noi termene. Nu cerem acest lucru de fiecare dată la Doxologie? Doamne, „tinde (extinde-n.n.) mila Ta celor ce Te cunosc pe Tine” (Psalmul 35, 10); dă-ne nouă o prelungire, o amânare, zile şi ceasuri, ca să ne pocăim. Mă tem ca nu cumva această amânare să fie ultima.
Nu va rămâne această lume nepedepsită. Nu poţi, dragul meu, ca în ceasul în care bate clopotul tu să înjuri pe Dumnezeu; nu poţi să-ţi izgoneşti femeia şi ea să alerge ca o nebună; nu poţi să nedreptăţeşti şi să furi. Toate acestea sunt scrise în registrele de socoteli ale cerului. Există un ochi care le vede pe toate, o ureche care le aude pe toate şi o mână care le scrie pe toate. Va veni ceasul – vine, în care vom plăti cu vârf şi îndesat toate păcatele, adulterele, divorţurile, înjurăturile, nelegiuirile, jurămintele mincinoase, toată neevlavia noastră. Este ultimul termen.
Mă tem pentru naţiunea noastră, pentru poporul nostru, ca nu cumva să fi ajuns deja la douăsprezece fără cinci. O scurtă perioadă de timp mai este. Dacă vom lăsa să treacă şi acest termen şi nu vom îngenunchea, nu vom plânge, nu vom arăta pocăinţa noastră cu sinceritate, mă tem. De ce mă tem? Pe mine mă întrebaţi? Opriţi-vă în casele voastre! Dacă sunteţi creştini, dacă credeţi, dacă aveţi inimă, dacă v-a rămas înăuntru o singură scânteie, nu mă întrebaţi pe mine. Îngenuncheaţi, rugaţi-vă, deschideţi Apocalipsa şi citiţi acele lucruri îngrozitoare pe care le profeţeşte. A venit vremea ca omenirea păcătoasă să plătească pentru toate păcatele ei.
O, Hristoase! O, Preasfântă, mijloceşte pentru noi, ca să se miluiască şi să se mântuiască sufletele noastre. Amin.

(Fragment din predica la Duminica a XI-a după Rusalii. Predica a fost rostită în biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Faneromeni, Holargou – Atena, 14-8-1966; transcriere şi prescurtare pe 17-7-2015)

sursa: http://acvila30.ro/a-aparut-volumul-22-din-seria-ne-vorbeste-parintele-augustin-mitropolitul-de-104-ani/

Traducere din limba greacă şi tipărită cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Augustin, cartea cuprinde 30 de predici inedite ale marelui ierarh, anume 17  predici la duminici si 13 predici la diferite sărbători şi sfinţi.

Cartea, apărută la Editura Metamorfosi, numără 208 pagini, preţul este de 8 lei, iar comenzile se pot face la adresa de mail [email protected]  sau la numerele de telefon 0722. 543. 098 (d-na Mariana) și 0727.713.470 (d-na Iuliana).    

 

Categories: Fără categorie Tags:
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.