Acasă > BISERICA ELADEI > MITROPOLITUL DAMASCHIN DE DIDYMOTEIHOS A BOTEZAT UN MUSULMAN (PHOTO). Update cu traducerea.

MITROPOLITUL DAMASCHIN DE DIDYMOTEIHOS A BOTEZAT UN MUSULMAN (PHOTO). Update cu traducerea.

Update cu traducerea

DSC09683

MITROPOLITUL DAMASCHIN DE DIDYMOTEIHOS A BOTEZAT UN MUSULMAN (PHOTO)

În biserica „Sfântul Ioan Vatatzis” din Didymoteihos a fost botezat de către Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Didymoteihos, kyr Damaschin, după o îndelungă catehizare, duminică, 14 decembrie a.c., un tânăr fost musulman din Persia, care deja de ceva vreme cerea insistent să îmbrăţişeze Ortodoxia.

De Cateheză s-a ocupat Arhimandritul Nichifor Zambounidis, iar pe noul luminat l-au primit din cristelnită grăniceri evlavioşi, care au transmis în urmă cu mai multe luni episcopului nostru dorinţa prozelitului de a-L cunoaşte pe Hristos.    

Pentru cei care au citit cartea lui Joseph Fadelle „Preţul de plătit”, cei prezenţi au trăit din nou povestea unui musulman care se converteşte la creştinism după grele incercari, şi L-au slăvit pe Dumnezeu pentru toate …

În dimineaţa aceleiaşi zile, Duminica Strămoşilor, Înaltpreasfinţitul a slujit în biserica „Sfântul Gheorghe Karoti” – Didymoteihos.

Comentând pericopa evanghelică a Cinei celei Mari, printre altele, a subliniat: „…Nu este suficientă invitaţia stăpânului casei. Este nevoie şi de răspunsul benevol al celui chemat. În orice caz, un rol important joacă dorinţa omului. Cuvantul „Sileşte-i să intre” nu se referă la vreun fel de violenţă, ci la activarea dorinţei omului, care adesea se află captivă în grijile vieţii şi în cotidian. Banii, proprietăţile şi obligaţiile familiale slăbesc puterea voinţei şi apar „dezvinovăţirile pentru păcate”. Însă, când are loc o ierarhizare corectă a lucrurilor, nevoile omeneşti pot să fie aranjate, şi se găseşte şi timp pentru esenţiala participare la Cina mântuitoare.

O mare importanţă prezintă parabola, dacă este legată de participarea deasă la Dumnezeiasca Euharistie, la care credincioşii participă ca persoane ce menţin o comuniune personală cu Hristos şi între ei. Participarea cu conditiile prealabile indeplinite la Dumnezeiasca Împărtăşanie constituie apogeul relaţiilor interpersonale. Dimpotriva, viata impatimita zdruncina aceste relatii si are consecinte negative in viata crestinilor

In dupa-amiaza aceleiasi zile, Inaltpreasfintitul a prezidat ceremonia de depunere a juramantului de catre absolventii Sectiei Sanitare din Didymotihos, ce a avut loc in prezenta ministrului adjunct al Educatiei si Cultelor, d-l Alex. Dermentzopoulos.

 

DSC09674

DSC09679

DSC09684

DSC09681

Traducere: http://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ http://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea http://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

Categories: BISERICA ELADEI Tags:
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.