Acasă > Mari duhovnici > MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU A SLUJIT LITURGHIA SFÂNTULUI APOSTOL MARCU. Momente de la prăznuirea Sfântului Tarsizie în catacomba Sfinţilor Doctori fără de arginţi din Karava.

MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU A SLUJIT LITURGHIA SFÂNTULUI APOSTOL MARCU. Momente de la prăznuirea Sfântului Tarsizie în catacomba Sfinţilor Doctori fără de arginţi din Karava.

Sâmbătă, 4 februarie 2012

Momente de la prăznuirea Sfântului Tarsizie

în catacomba Sfinţilor Doctori fără de arginţi din Karava

 

Sub protia Înalt Preasfinţitului Mitropolit de Pireu, kyr Serafim, a fost sărbătorită şi anul acesta prăznuirea Sfântului Tarsizie în Sfânta Biserică a Sfinţilor Doctori fără de arginţi din Karava, unde de la începutul anilor 1980, în subsolul bisericii, a fost amenajată o „catacombă” după modelul  celor din Roma în numele Sfântului Mucenic. Mai jos aveţi fotografiile.În dimineaţa zilei de 4 februarie, s-a slujit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Marcu cu participarea unor reprezentanţi  ai bisericilor din Pireu, iar în predica sa, Înalt Preasfinţitul Mitropolit de Pireu, kyr Serafim, s-a referit la viaţa Sfântului Tarsizie şi la modelul de viaţă, pe care el îl reprezintă pentru tinerii de astăzi.

La sfârşitul Dumnezeieştii Liturghii a avut loc ghidarea delegaţiilor în catacomba Sfântului Tarsizie, care a fost urmată de o trataţie la Centrul Duhovnicesc al bisericii.

[slideshow]
TRAD. http://acvila30.ro, SURSA: E-MAIL
Categories: Mari duhovnici Tags:
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.