Acasă > BISERICA ELADEI, Mari duhovnici > MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU CĂTRE COPIII CLASELOR I – IV

MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU CĂTRE COPIII CLASELOR I – IV

MESAJUL ÎNALTPREASFINŢITULUI MITROPOLIT DE PIREU, FALIROS DRAPETSONA ŞI AGHIOS IOANNIS RENTIS KYR SERAFIM LA ÎNCEPUTUL ŞCOLILOR PRIMARE

 

       Dragii mei copii,

       Cu marea voastră bucurie vedem şi anul acesta umplându-se cu vioiciune curtea şcolii primare care până mai ieri era goală. De la copiii cei mai mici, care pentru prima dată vor cunoaşte acest spaţiu ospitalier de cunoaştere şi creaţie, până la cei mai mari, care pentru ultimul an se află împreună aici, toţi începeţi un nou şi important efort. Şi noi ne rugăm lui Dumnezeu împreună cu voi astăzi, ca să-l binecuvinteze, luminându-vă pe voi şi pe dascălii voştri.

       Şi într-adevăr, copiii mei, sprijinitorul vostru indispensabil în călătoria pe care o începeţi este Hristosul nostru. Sfinţii noştri, care s-au întâlnit cu El şi L-au cunoscut, au descoperit în Persoana Lui Adevărul şi Viaţa, chemându-ne şi pe noi să-i urmăm în orice epocă am trăi şi la orice vârstă ne-am afla. Iubindu-L pe El şi traducând in faptă poruncile Lui, sfintii au descoperit în ei harisme deosebite, pe care -cu respect – le-au recunoscut ca fiind darurile Lui. Le-au cultivat cu dinamism şi silinţă, depăşind piedicile şi greutăţile si le-au înmulţit în rândul semenilor lor, răspândind în rândul lor binecuvântarea şi bucuria.

       O asemenea voinţă statornică şi puternică, ca să descoperiţi si voi cu ajutorul luminării lui Dumnezeu aptitudinile pe care vi le-a dăruit şi să lucraţi pentru a le înmulţi, este cea mai importantă provizie a voastră în demersul vostru şcolar. Pe cât vă veţi strădui să cunoaşteţi şi să vă îmbunătăţiţi propriul sine, pe atât veţi progresa şi în cele câte dascălii voştri cu iubire ostenesc, ca să vă ajute a reuşi. Vă aflaţi la o vârstă la care mintea şi inima voastră ascund o mare putere şi un mare entuziasm. Nu lăsaţi să se piardă şi să se stingă. Adevărata bucurie nu poate fi niciodată un obstacol pentru munca şi creaţie şi, de aceea, n-o veţi simţi, dacă nu va veţi hotărî să munciţi cu sarguinta si cu răbdare, studiind atât cât se potriveşte vârstei voastre şi puterilor voastre.Şi nu uitaţi că, în aceste vremuri grele pentru patria noastră, roadele acestui efort se vor vedea imediat în relaţiile voastre cu parintii si cu fratii vostri, cu dascălii şi cu prietenii voştri, cu oamenii şi cu Dumnezeu.

       Acesta este drumul pe care au mers sfinţii şi astfel ne străduim să trăim şi noi în marea noastră familie, care este Biserica. Aceasta vă urez şi eu, ca Părinte duhovnicesc al vostru, din toată inima mea.

Cu toată dragostea mea,

Mitropolitul vostru,

† Serafim de Pireu

 

Traducere: http://acvila30.ro/ ; sursa: www.imp.gr

Copyright


Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ http://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea http://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

 

 

  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.