Acasă > PATRIARHIA MOSCOVEI > Patriarhul Chiril al Rusiei: „Viitorul Ortodoxiei în China va fi luminos” (FOTO)

Patriarhul Chiril al Rusiei: „Viitorul Ortodoxiei în China va fi luminos” (FOTO)

kina-ki1

Patriarhul Chiril al Rusiei:

 „Viitorul Ortodoxiei în China va fi luminos” (FOTO)

 

 

Miercuri, 15 mai 2013 

 

În biserica „Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” din Harbin, a fost oficiată ieri, marţi, 14 mai, de către Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, kyr Chiril, Dumnezeiasca Liturghie.

Împreună cu Patriarhul Chiril au co-liturghisit Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, Episcopul Serghie de Solnecinogorsk, Protoiereul Nicolae Balaşov şi Marele Eclesiarh al bisericii, Protoiereul Dionisie Pozdniaev.

În timpul Dumnezeieştii Liturghii au fost rostite rugăciuni speciale pentru cei afectaţi de inundaţiile din China şi au fost pomeniţi răposaţii arhierei, clerici şi laici care au slujit în Misiunea Bisericească Rusă şi în Biserica Ortodoxă Autonomă a Chinei.

Patriarhul Chiril, în predica sa, a spus că în această zi se săvârşesc parastase pentru prima dată după Paşte.

„Ne-am rugat în primul rând pentru cei care au semănat seminţele Ortodoxiei în China, pentru cei care au rămas credincioşi Domnului şi Mântuitorului Hristos. În anul 1993 am avut ocazia să vizitez Harbin, când încă mai trăia părintele Grigorie Tzu, care m-a însoţit şi mi-a povestit despre biserică, despre comunitatea creştin-ortodoxă din Harbin. Cred că o parte  respectabilă din creştinii ortodocşi, care au fost prezenţi în rugăciune la slujba de astăzi, în vremea aceea erau foarte tineri sau chiar copii”, a spus Patriarhul Moscovei.

Totodată a adăugat: „Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru faptul că în ciuda condiţiilor dificile aţi păstrat credinţa ortodoxă. După moartea părintelui Grigorie nu a mai fost un slujitor permanent în biserică şi în ciuda acestui fapt voi v-aţi reunit, ca să vă rugaţi, aţi sprijinit comunitatea şi parohia  dumneavoastră. Am ajuns în China pentru a mă rugă împreună cu voi toţi, pentru a mă întâlni cu conducerea ţării, cu persoanele responsabile de viaţa religioasă… M-am rugat Domnului să caute cu ochi milostiv asupra Rusiei şi Chinei, pentru a domni în ele pacea şi prosperitatea, iar prin prietenie, colaborare, sprijin reciproc, să se consolideze relaţiile dintre Rusia şi China.”

Întâistătătorul Bisericii Ruse s-a referit şi la întâlnirea pe care a avut-o cu Preşedintele Chinei, dl. Jinping, cu care a discutat despre cultura chineză, în care se păstrează multe valori, ce caracterizează şi cultura creştină.

Încheind, Patriarhul şi-a exprimat certitudinea că viitorul Ortodoxiei chineze va fi unul luminos şi plin de bucurie.

 

0-kina

0-kina1

0-kina2

0-kina3

0-kina4

0-kina5

0-kina6

50-NOV 4251

0-kina7

0-kina8

0-kina9

 

Traducere: http://acvila30.ro/  ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ http://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea http://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

Categories: PATRIARHIA MOSCOVEI Tags: