Acasă > PATRIARHIA GEORGIEI, PATRIARHIA MOSCOVEI, ŞTIRI > PATRIARHUL ILIA AL GEORGIEI: „MĂ ROG PENTRU RUSIA”

PATRIARHUL ILIA AL GEORGIEI: „MĂ ROG PENTRU RUSIA”

497607320

Patriarhul Georgiei: „Mă rog pentru Rusia”

 

Miercuri, 29 octombrie 2014

Emilios Polyghenis

 

„Ce înseamnă Rusia pentru mine? Înseamnă totul! Rusia este o ţară care caută calea cea dreaptă. Eu acolo mi-am primit educaţia duhovnicească, absolvind Facultatea de Teologie din Moscova. Am un mare respect pentru Rusia şi mă rog pentru ea”, a spus Patriarhul Georgiei, kyr Ilia, vorbind pentru „Gazeta Rusă”.

În alt punct, Întâistătătorul Bisericii Georgiei a spus: „Vedeţi, credinţa este baza tuturor lucrurilor. Rusia şi Georgia au o singură credinţă. Ţările noastre însă trebuie să se întoarcă la dialog, deoarece politicienii încearcă să rupă un popor de altul, dar, slavă Domnului, au eşuat până acum”.

„Cred că popoarele noastre vor găsi puterea şi înţelepciunea să se privească în ochi. Va trebui să ne cerem iertare unul altuia şi în continuare să vedem împreună problemele,” a adăugat Patriarhul Georgiei.

Încheind, Patriarhul Ilia a spus că nu trebuie ca ortodocşii să bombardeze ortodocşi, subliniind că politicienii trebuie să se aşeze la masa negocierilor.

 

Traducere: http://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright


Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ http://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea http://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.