Acasă > PATRIARHIA ANTIOHIEI, SFÂNTUL ȘI MARELE SINOD, VIDEO > Sesiune consultativă a Sfântului Sinod al Patriarhiei Antiohiei privind viitorul Sinod Panortodox

Sesiune consultativă a Sfântului Sinod al Patriarhiei Antiohiei privind viitorul Sinod Panortodox

a

Sfântul Sinod al Patriarhiei Antiohiei a discutat în ședința consultativă ținută luni, 11 ianuarie 2016, la Balamand despre lucrările care vor fi abordate la Sinodul Panortodox din acest an.  Ședința a fost prezidată de Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei și al întregului Orient, la care au participat episcopi din Siria, Liban și din diaspora. În cadrul ședinței s-a discutat despre modul în care trebuie să se pregătească Sinodul și viziunea pe care trebuie sa o aibă Antiohia în ceea ce privește principiile și mecanismele care vor sta la baza luării deciziilor și a participării la Sinod.

La sfârșitul ședinței, Preafericitul Părinte Ioan a ținut un cuvânt în care a subliniat importanța instaurării păcii în regiune și, în special, în Siria. Preafericitul Părinte Ioan a amintit și de cei care sunt încă răpiți, printre care se numără Mitropolitul ortodox Pavel Yazigi de Alep și Mitropolitul siro-iacobit Ioan Ibrahim de Alep. În ceea ce privește problema lipsei unui președinte ales în Liban, Patriarhul Antiohiei a insistat asupra găsirii unei soluții în acest sens.

Totodată, Patriarhul Ioan al Antiohiei a transmis tuturor urări de bine cu ocazia sfintelor sărbători. Preafericirea Sa a menționat, de asemenea, importanța păstrării unității întregii Biserici Ortodoxe în ceea ce privește abordarea provocărilor care vin din partea omului modern și a subliniat faptul că este nevoie ca viitorul Sinod Panortodox să elaboreze o mărturisire de credință ortodoxă unitară în ceea ce privește lumea de astăzi.

Sursa: antiochpatriarchate.org

Trad. Pr. Gheorghe Costea

Conform Agentiei de Stiri Basilica – http://basilica.ro/sesiune-consultativa-a-sfantului-sinod-al-patriarhiei-antiohiei-privind-viitorul-sinod-panortodox-111444.html

  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.