Acasă > BISERICA CIPRULUI, PATRIARHIA ROMÂNIEI > Sfinţirea bisericii româneşti din Mitropolia Tamasos (Cipru)

Sfinţirea bisericii româneşti din Mitropolia Tamasos (Cipru)

Sfinţirea bisericii româneşti din Mitropolia Tamasos (Cipru)

 

1

 

În data de 6 octombrie 2013, în mitropolia de Tamasos s-a săvârşit sfinţirea bisericii cu hramul Sfintei Muceniţe Chiriachi şi a Sfântului Ioan Iacob Hozevitul şi Românul.

Biserica este construită din lemn după stilul arhitectonic eclesial românesc şi va servi nevoilor duhovniceşti ale românilor care trăiesc în eparhia de Tamasos.

Slujba de sfinţire a fost oficiată de IPS Isaia, Mitropolit de Tamasos, alături de PS Visarion, Episcop de Tulcea, reprezentantul Patriarhiei României.

La slujba de sfinţire şi la Sfânta Liturghie, care a urmat acesteia, au luat parte clerici ai mitropoliei de Tamasos şi zeci de credincioşi români.

În cuvântul ţinut, Mitropolitul de Tamasos a afirmat: „Cu ajutorul lui Dumnezeu, ne-am învrednicit astăzi să sfinţim biserica Sfintei Chiriachi şi a Cuviosului Ioan Românul. Încă din prima zi a sosirii noastre pe sfinţitul tronul al Mitropoliei de Tamasos, am aşezat întărirea duhovnicească a turmei noastre în fruntea viziunii şi a obiectivelor noastre”. „Vă invităm pe toţi să luaţi parte la sărbătoarea sfinţirii duhovniceşte şi cu credinţă. Cu credinţă săvârşim sfinţirea luminat. Sfinţenia acestei sărbători se sprijină pe credinţa noastră” a adăugat Mitropolitul Isaia.

„Pentru noi, creştinii ortodocşi, graniţele şi jurisdicţiile bisericeşti sunt necesare ca să putem coordona lucrarea mântuirii omului în ordine şi cu înţelepciune. Pe lângă aceasta, nu avem nicio îndoială că toţi creştinii ortodocşi, indiferent de naţionalitate, rasă, culoare şi limbă, reprezintă o familie creştin ortodoxă”.

„Credinţa Bisericii este insuflată de Dumnezeu. Cu aceste gânduri am pornit la ridicarea acestei sfinte biserici şi am rânduit ca slujitor pe părintele român Ciprian Mega. Atât planul, cât şi materialul de construcţie ale bisericii au fost aduse din România, astfel ca fraţii noştri români care vieţuiesc în eparhia noastră să poată să se roage, să se spovedească şi, mai ales, să se împărtăşească din Sfântul Potir” a continuat IPS Isaia.

Mitropolitul Isaia a mulţumit încă o dată Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, subliniind că „Îi mulţumim pentru dragostea şi sprijinul Preafericirii Sale pentru acest proiect al nostru”.

În final, au fost aduse mulţumiri Preasfinţitului Visarion, Episcopul Tulcii, precum şi parohului bisericii Sfânta Chiriachi şi Sfântul Ioan Iacob şi tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei lucrări.

Sursa: http://www.romfea.gr/epikairotita/19512-2013-10-06-08-34-14

Traducere: IAN

  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.