Acasă > Mari duhovnici > Stareţul Mănăstirii Pângăraţi a trecut la Domnul

Stareţul Mănăstirii Pângăraţi a trecut la Domnul

Stareţul Mănăstirii Pângăraţi a trecut la Domnul

Stareţul Mănăstirii Pângăraţi a trecut la Domnul

Starețul Mănăstirii Pângărați, din județul Neamț, părintele arhimandrit Teofil Lefter, s-a mutat la Domnul în seara zilei de 2 februarie 2012. Părintele Teofil avea 53 ani și în ultima perioadă s-a luptat cu cancerul.

Din anul 1996, părintele Teofil Lefter a fost stareț al Mănăstirii Pângărați. Mai multe informații despre personalitatea Părintelui Teofil Lefter a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele arhimandrit Timotei Aioanei, Mare Ecleziarh al Catedralei Patriarhale și Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor: ‘A fost un călugăr foarte harnic şi mare ctitor la Mănăstirea Pângăraţi, întrucât acolo, după o perioadă de umilinţe prin care a trecut mănăstirea, deoarece ea a fost o vreme închisă, a funcţionat ca şi închisoare, apoi a fost depozit pentru plante medicinale, în ultimii ani al regimului totalitar din România a renăscut pur şi simplu prin strădania unor călugări de la Mănăstirea Bistriţa între care s-a aflat şi părintele arhimandrit Teofil Lefter. Mai întâi vieţuitor al acestei mănăstiri, iar din anul 1996 stareţ’.

Părintele Teofil Lefter va fi înmormântat, duminică, 5 februarie, după Sfânta Liturghie, în cimitirul Mănăstirii Pângărați. Slujba va fi săvârșită de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Teofan.

Sursa: basilica.ro
Categories: Mari duhovnici Tags:
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.