O BINECUVÂNTARE DEOSEBITĂ PENTRU SFÂNTA MITROPOLIE DE PIREU

[slideshow]

O  DEOSEBITĂ  BINECUVÂNTARE  PENTRU  SFÂNTA  MITROPOLIE  DE  PIREU

 O deosebită binecuvântare pentru Sfânta Mitropolie de Pireu constituie venirea în sfânta biserică a Maicii Domnului Mirtidiotisa a unui fragment din sfintele moaşte (mâna dreaptă) ale Sfântului Vasile cel Mare. Mâna dreaptă a Sfântului Vasile cel Mare este expusă spre venerare în sfânta biserică a Maicii Domnului Mirtidiotisa – Falirul Nou de astăzi, 8 februarie 2012 până pe 16 februarie a.a.
 Primirea sfintelor moaşte – care se păstrează de către Sfântul Sinod al Bisericii Eladei – s-a făcut de către ÎPS Mitropolit Serafim de Pireu în faţa sfintei biserici. S-a cântat un Te Deum, Slujba Vecerniei şi Paraclisul Sfântului Vasile cel Mare.
 Înaltpreasfinţitul s-a referit în câteva cuvinte la importantul eveniment pentru Mitropolia Pireului, considerându-l pe Marele Vasile ca arătător de drum şi a semnalat ca punct culminant al manifestărilor pentru venirea sfintelor moaşte Congresul pe care-l organizează Sfânta Mitropolie de Pireu pe Stadionul Păcii şi Prieteniei, miercuri, 15 februarie, la orele 4 după amiază.
 Zi de zi, în biserică se vor săvârşi Sfânta Liturghie, Sfântul Paraclis al Sfântului Vasile şi Vecernia.
 În seara zilei de miercuri, 15 februarie, se va săvârşi priveghere athonită până dimineaţă, avându-i protopsalţi pe athoniţii Thomadei.

TRADUCERE, https://acvila30.ro, SURSA: E-MAIL

%d blogeri au apreciat: