FOTOGRAFII DE LA RUGĂCIUNEA ÎN COMUN A PAPEI BENEDICT CU PATRIARHUL BARTOLOMEU ŞI CU ROWAN WILLIAMS LA 50 DE ANI DE LA CONCILIUL II VATICAN – Φωτογραφίες από τη συμπροσευχή Πάπα Βενέδικτου, Πατριάρχη Βαρθολομαίου και Rowan Williams για τα 50 χρόνια από τη Β΄ Βατικανή Σύνοδο

Φωτογραφίες από τη συμπροσευχή Πάπα Βενέδικτου, Πατριάρχη Βαρθολομαίου και Rowan Williams για τα 50 χρόνια από τη Β΄ Βατικανή Σύνοδο

.

Βατικανό -Πλατεία Αγίου Πέτρου – 50 χρόνια από τη Β΄ Βατικανή Σύνοδο.(Φωτογραφίες photo.va)
.
.
.
 .

2 comentarii la „FOTOGRAFII DE LA RUGĂCIUNEA ÎN COMUN A PAPEI BENEDICT CU PATRIARHUL BARTOLOMEU ŞI CU ROWAN WILLIAMS LA 50 DE ANI DE LA CONCILIUL II VATICAN – Φωτογραφίες από τη συμπροσευχή Πάπα Βενέδικτου, Πατριάρχη Βαρθολομαίου και Rowan Williams για τα 50 χρόνια από τη Β΄ Βατικανή Σύνοδο

 1. preot adam ionel

  Foarte frumos.Fotogenici si atat.Astazi la Evanghelie la pilda semanatorului diavolul fura cuvantul din inima omului . Mantuitorul se refera la erezie. Ce au fost Arie, Macedonie,Nestorie,Eutihie,Varlaam de Calabria? Teologi ,ierarhi si preoti.Din mandrie au cazut si s-au pus in slujba duhului veacului.Serbam conciliul 2 Vatican ? Adice ce? Erezia
  Astia sunt acea categorie de oameni cum zice filosoful mistic Kierkegaard-oamenii fluture ,degustatorii care alearga din floare in floare .,,Cine ti-a rupt camasa Mantuitorule? Arie cel nebun .Uraciunea pustiirii in locul cinstirii
  Doamne pazeste

 2. Parintele Matei Vulcanescu

  http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2012/10/10/dupa-100-de-ani-de-erezie-ecumenista-mai-putem-fi-pe-acelasi-drum-sin-odos-prin-ce-ne-mai-definim-credinta-in-comun-cu-ortodocsii-ecumenisti-biserica-inseamna-cei-care-au-aceeas/

  Dupa 100 de ani de erezie ecumenista mai putem fi pe acelasi drum? (sin -odos) Prin ce ne mai definim credinta in comun cu “ortodocsii” ecumenisti? Biserica inseamna cei care au aceeasi credinta, nu credinte diferite.
  Posted on octombrie 10, 2012

  Ne aflam intr-un impas eclesiologic, pentru ca desi ne aflam inca in aceeasi Biserica cu ecumenistii, nu avem acelasi Crez.

  Acestia neaga Biserica cea Una si vorbesc de grade de ecleziologitate, adica si ereticii sunt intr-un anumit fel cuprinsi in Biserica lui Hristos cea Una, aducand argumente nefondate teologic si patristic, pornind de la iconomia Bisericii in privinta primirii unor eretici la Ortodoxie prin lepadarea ereziei sau prin taina Sfantului Mir.

  Dar ecumenistii nu isi pun problema ca Sfintii Parinti care au hotarat asa pentru acel Sinod Trulan, nu au considerat nici pentru o clipa ca aceia ar fi intr-un anumit fel in Biserica. Explicatia este ca cei care au fost primiti numai prin Mirungere sau marturisirea credintei fusesera botezati in Biserica cea Una si apoi au intrat in erezie.

  Nu exista grade de ecleziologitate in Biserica, fie esti, fie nu esti in Ea.

  Desigur, te poti desparti de Hristos datorita pacatelor si atunci esti oprit de la Sfanta Euharistie, dar ramai in Biserica si Biserica se roaga pentru tine.

  Dar in cazul ereziei, care este hula impotriva Duhului Sfant, iesirea din Biserica devine realitate, nu mai este doar o problema morala ci este vorba de strambarea Invataturii de Credinta data de insusi Duhul Sfant prin Sinodele Ecumenice.

  Ce inseamna aceasta coabitare intre erezie si Adevar? Cum poate ea sa existe? Daca este doar un limbaj dublu, ce cauta limbajul dublu in Biserica, “Stalp si Temelie a Adevarului”?

  Biserica nu cunoaste diplomatii, Ea cunoaste dragostea, limbajul dragostei in Adevar, fara a jigni, fara a minimaliza fiinta umana. Nu e necesar sa spui minciuni ca sa fii in pace. Aceasta este o “Pax Romana”, deci o pace falsa, bazata pe conceptii nerevelate, neautentice, fara fundament, care la o simpla clatinare se darama.

  Aceasta este calea pe care mergem? In nici un caz.

  Si atunci inseamna ca ori va trebui sa ne delimitam de episcopii ecumenisti, care invata si activeaza ca ecumenisti, ori va trebui ca acesti episcopi sa revina la invatatura ortodoxa si sa “marturiseasca drept cuvantul adevarului”.

  O a treia solutie nu exista.

  Prin acceptarea tacita a ereziei se imbolnaveste tot Trupul Bisericii si vom deveni madulare moarte.

Comentariile sunt închise.