A plâns icoana Sfântului Gheorghe?

*

Legătură: Încă o icoană a Sfântului Gheorghe din Cipru izvorăşte mir

A plâns icoana Sfântului Gheorghe?

 

Marţi, 7 mai 2013

Autor: Sigmalive – 01.40

Tulburare a provocat credincioşilor din comunitatea Kambios Farmaka vederea icoanei Sfântului Gheorghe izvorând mir.

La biserică s-a grăbit să vină Mitropolitul de Tamassos şi Orini, împreună cu experţi care au examinat icoana şi la prima vedere nu au localizat cauze naturale pentru acest fenomen.

Este vorba de o icoană din secolul al 15 – lea, de o valoare aghiografică extraordinară, care îl înfăţişează pe Sfântul Gheorghe şi se află în biserica comunităţii ce este închinată Sfântului.

În declaraţiile sale către Sigmalive, Mitropolitul Isaia de Tamassos a spus că în jurul orei 10 dimineaţa, după încheierea procesiunii, unul dintre credincioşi a constatat că din tunica Sfântului izvora un lichid vâscos, care răspândea bună mireasmă şi care era amestecat cu lacul icoanei, ce fusese restaurată în urmă cu 12 ani.

Potrivit Mitropolitului, această icoană a fost astăzi exagerat de grea şi pentru ducerea sa în timpul procesiunii a fost nevoie de 6 bărbaţi, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată în trecut.

Tot Preasfinţitul a adăugat că atunci când a ajuns la biserică a reuşit să ridice icoana de unul singur.

Mitropolitul Isaia şi-a anulat programul pentru ziua de marţi pentru a putea liturghisi  el însuşi în biserică marţi.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.