Biserica Ciprului:
„Homosexualitatea este o cădere şi o boală”
Joi, 15 mai 2014
Sfântul Sinod cu nelinişte şi tristeţe urmăreşte cele ce se întâmplă şi se declara în legătură cu modul de comportament şi de viaţă al unei părţi din semenii noştri.
Bărbaţii şi femeile în cauză, incitaţi şi îndemnaţi de grupuri corespunzatoare din străinătate sau şi din cauza confuziei din însăşi conştiinţa lor, susţin şi demonstrează că legăturile dintre persoanele de acelaşi sex (homosexualitatea) este un mod normal de comportament, de aceea şi această alegere a lor trebuie să se bucure de o confirmare legală şi acceptare socială.
Desigur, pentru a-şi atinge scopul, programează manifestaţii, „parade gay”, după cum le numesc.
Sunt contrazisi insa şi mustrati de Sfânta Scriptură care învaţă că Dumnezeu „dintru inceput barbat si femeia i-a facut pe oameni” (Matei 18,14) şi a binecuvântat prin Taina Nunţii convietuirea legitima (Efeseni 5:32).
În acelaşi timp, cuvântul lui Dumnezeu condamnă homosexualitatea şi-i avertizează cu consecinţe extrem de grave pe adepţii acesteia: „Nu vă amăgiţi: Nici desfrânaţii, nici adulterii… nici malahienii (cei cu comportamentele feminine şi feminizati), nici sodomiţii… nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu” (I Corinteni 6, 9-10). De aceea şi relaţiile homosexuale constituie o deviaţie morală şi o jignire a persoanei umane (Romani 1, 24-28).
Biserica şi Ştiinţa consideră homosexualitatea cădere şi boală a persoanei umane şi nu un mod normal de viaţă şi de alegere.
De aceea şi recomandă un mod corect de abordare şi tratament şi se opun sprijinului instituţional şi social şi acceptării acesteia.
Rezultatele tragice ale homosexualităţii la nivel local şi mondial, prin destinderea comportamentului moral, prin creşterea cazurilor de pedofilie, prin nenumăratele cazuri de victime ale bolii incurabile SIDA sau ale homosexualilor, prin creşterea numărului de divorţuri şi de destrămare a familiilor, prin adopţiile nefireşti de copii etc., constituie cele mai puternice argumente împotriva acestui mod nelegitim de viaţă.
Ca Biserică, stam întotdeauna cu compasiune şi înţelegere alături de fiecare semen al nostru căzut şi îl privim ca pe un frate al nostru „dupa chipul” lui Dumnezeu.
Desigur că condamnăm faptele lui, deoarece acestea vin în contradicţie cu cuvântul lui Dumnezeu.
Pe el, însă, îl iubim şi îl ajutăm, dacă doreşte aceasta, şi sperăm şi ne rugăm să-şi vină în fire, să-şi constientizeze căderea şi să ceară mila lui Dumnezeu.
Totodată, în aceste vremuri de criză pe care le traversăm ca popor în Cipru, chemăm pleroma creştină a Bisericii noastre să rămână devotată adevărurilor neschimbătoare şi veşnice ale credinţei noastre, care îl fac pe om demn înaintea lui Dumnezeu şi îl arata cuviincios si în mediul său familial şi social.
Sfânta Arhiepiscopie a Ciprului,
15 mai 2014
Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr
Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.