Britanicii au dat viză unui imam, dar nu şi unui preot ortodox

Imam et prêtre

Britanicii au dat viză unui imam,

dar nu şi unui preot ortodox

Vineri, 26 septembrie 2014

Autor: Tromaktiko

Ortodoxo-fobia triumfă în Europa. Victimă a urii rasiste a autorităţilor britanice a căzut un preot ortodox sârb. În esenţă, britanicii i-au interzis intrarea în ţară şi l-au considerat persona non grata, atât pe el, cât şi pe cei care îl însoţeau.

Marea Britanie a refuzat acordarea vizei de călătorie unui preot ortodox sârb şi grupului celorlalţi sârbi pe care îl însoţea, având ca destinaţie Anglia.

În acelaşi timp a verificat  viza şi i-a considerat în mod părtinitor bineveniţi doar pe imamul din Srebenica şi pe musulmanii bosniaci care făceau parte din aceeaşi delegaţie.

Poziţia rasistă si intolerantă a britanicilor face victime ale discriminării şi tratamentului diferit  pe baza originii rasiale  şi mai ales a religiei şi identităţii.

„Am completat aceleaşi acte şi am plătit acelaşi sume solicitate pentru obţinerea vizei.  Dar pe sârbi nu i-au primit deopotrivă cu bosniacii, ceea ce arată o poziţie de discriminare a Marii Britanii şi a administraţiei ei faţă de poporul sârb”, acuză pr. Mladjenović.

Şi imamul Peštalić din Srebrenica a rămas surprins de tratamentul evident diferit  al celor două structuri ale grupului. Rezultatul a fost că şi acesta a anulat călătoria.  

Grupul  având drept conducători pe imam şi pe preotul ortodox ar fi vizitat Londra, Birmingham, Nottingham şi Derby, unde ar fi intrat în contact cu diferite comunităţi religioase.

Programul cuprindea şi o vizită la Parlamentul britanic şi la redacţia BBC.

Întâmplarea aceasta se adaugă altor două, care în ultimele zile au avut drept ţintă Biserica Ortodoxă Sârbă şi statul sârb.  

Ambasadorul american şi-a exprimat în urmă cu câteva zile supărarea în legătură cu ridicarea unei biserici ortodoxe la Srebenica.

Ambasadorul american a declarat de asemenea că a fost deranjat de invitaţia pe care Serbia a adresat-o lui Putin de a lua parte la manifestările festive legate de eliberarea Belgradului.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright


Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.