CARTEA „NOI PAGINI DE SINAXAR” – VOL. I

A apărut cartea „NOI PAGINI DE SINAXAR” 

(VOL. I)

Cartea adună în paginile ei – aşa cum reiese şi din titlu – sinaxare ale unor sfinţi mai puţin sau deloc cunoscuţi sinaxarelor româneşti din Mineie, din colecţiile Vieţilor de Sfinţi ori Proloagelor. Textele au fost traduse din limbile greacă, rusă şi engleză şi sunt grupate în trei părţi.

Partea întâi şi cea mai cuprinzătoare, care dă şi titlul colecţiei, adună noi pagini de sinaxar, adică noi vieţi de sfinţi. Partea a doua însumează noi proslăviri în lumea ortodoxă, adică noi canonizări sau treceri în rândul sfinţilor a creştinilor care s-au depăşit prin credinţă şi s-au dăruit prin iubire mai aproape de vremurile noastre şi chiar în contemporaneitate, învrednicindu-se de cununa cea nepieritoare a sfinţeniei, fiind canonizaţi recent de Bisericile Ortodoxe surori. Ei sunt o mare mângâiere, întărire şi nădejde de biruinţă pentru creştinii vremurilor de astăzi, care sunt asaltaţi parcă mai mult  şi mai subtil ca oricând de ispita „poftei ochilor, poftei trupului şi trufiei vieţii”, înăbuşind în ei idealul sfinţeniei şi al îndumnezeirii după har, la care suntem toţi chemaţi. Partea a treia,  „Jubilee”, cuprinde un text referitor la prăznuirea în Lavra Peşterilor din Kiev a „300 de ani de la naşterea în cer a Sfântului Dimitrie al Rostovului”.

Cartea numără 208 pagini, preţul este unul misionar (5 RON), iar comenzile se pot face la adresa de mail orthoierapostolos@yahoo.com  sau la numerele de telefon 0722. 543. 098 (d-na Mariana) și 0727.713.470 (d-na Iuliana).    

  

Traducere : Frăția Ortodoxă Misionară ”SFINȚII TREI NOI IERARHI”

12 comentarii la „CARTEA „NOI PAGINI DE SINAXAR” – VOL. I

  1. daniel

    As dori sa stiu inainte de a o cumpara,daca aceasta carte este scrisa cu binecuvantarea Bisericii Ortodoxe Romane si mai precis al carui ierarh.
    Sincer nu am auzit de Frăția Ortodoxă Misionară ”SFINȚII TREI NOI IERARHI”

    1. Aetos33

      Vă răspunde unul din cei ce au trudit la carte: „Aceasta carte nu este decat o traducere. Ca slujitor al Dumnezeului celui Preaînalt am ca misiune obligatorie de la Hristos şi episcopii care şi-au pus mâinile peste mine predicarea Evangheliei şi a „evangheliilor pe lângă care trec” (care sunt Vieţile Sfinţilor) cu fapta, cu cuvântul şi cu scrisul. Şi „Vai mie!, de nu voi binevesti!”. Moda cu binecuvântarea activităţii predicatoriale scrise (pliante, broşuri, cărţi, predici) este străină Ortodoxiei ecumenice şi chiar o inovaţie servilă (câtă vreme nu se cere binecuvântare, ca să predici oral şi să vieţuieşti creştineşte), iar originea acestui obicei trebuie căutată în perioada comunismului totalitar, când singura predică permisă era aceea care ridica în slăvi partidul, de care ideologie încă se mai resimt mulţi – la toate nivelurile, cu traume psihologico-pastoral-omiletice. Şi să nu uităm că există cărţi foarte proaste (şi chiar cu idei eretice), care au binecuvântare arhierească şi există cărţi foarte bune şi întru-tot-ortodoxe care nu au binecuvântare arhierească. Nu binecuvântarea face cartea, ci cartea face binecuvântarea… În sfârşit, se vede unde a dus Ortodoxia din România controlul totalitar şi politic-corect… Chiar vrem să vă dăruim această carte, nu să v-o vindem. Poate ne daţi şi o adresă aici. În sfârşit, cartea nu are o binecuvântare ierarhică explicită, ci una implicită, adică implicată de Taina Hirotoniei ce consfinţeşte cu binecuvântarea cerească întreita-activitate predicatorială. Iarăşi amintesc: Cartea e doar traducerea unor vieţi de sfinţi, aprobate de Sinoadele Sfintelor Biserici Ortodoxe Autocefale, care au procedat la canonizarea sfinţilor respectivi, Biserici aflate în comuniune canonică şi liturgico-sacramentală cu Patriarhia Constantinopolului – ca să ne referim la Primul Tron al Ortodoxiei – şi Patriarhia Română, din care facem parte. Mântuiţi-vă!”

  2. elena d

    @daniel
    Nu esti silit nici sa o cumperi nici sa o citesti…. Daca vrei carti cu binecuvantare de la Ierarhi , scrie si noi vom citi si cu si fara , doar binecuvantarea Lui Dumnezeu ne este suficienta!Iertati….

  3. porfirie

    Indemn pe toata lumea sa citecai articolul „Toleranta iresponsabilitatii” din Studii Teologice nr 3/2005 care a aparut si in cartea Prin fereastra bisericii ca sa se raporteze toti la ceea ce ar trebui sa insemne si la ceea ce inseamna din pacate,binecuvântarea chiriacului pentru publicarea unei carti.Articolul este scris de parintele C-tin Coman.

  4. Pingback: CARTEA “NOI PAGINI DE SINAXAR” – VOL. al II-lea « PELERIN ORTODOX

  5. GabiM.

    Cu iertare tuturor,stiu ca a trecut aproape un an de cand s-au facut aceste comentarii,dar cred ca fratele nostru Daniel nu a dorit sa supere pe nimeni,ci,doar sa se incredinteze,asa cum si eu caut sa fac acest lucru,ca scrierile pe care le cumpara,nu contin invataturi eretice,deci ecumeniste,adica,nu cred ca ar face parte din cei care cauta lucrari cu caracter… „politic corect”! Inca o data iertare,eu nu doresc sa supar absolut pe nimeni din fratii si parintii cei intru DREAPTA CREDINTA ORTODOXA! P.S.Daca nu e cu suparare,as putea putea primi un mail pentru a sti unde se pot cumpara aceste carti(nu pe internet,deci fara carte de credit!)si daca datele vor mai coincide anul viitor,in 2012?!? Cu multumiri anticipate! Slava Lui Dumnezeu pentru toate!

  6. Valentin

    Cine sunt Sff.Trei Noi Ierarhi? Şi totuşi,binecuvântarea arhierească este o necesitate când e vorba de Cărţi fundamentale duhovniceşti,precum e şi Sinaxarul.

    1. Admin

      Sfinţii Trei Noi Ierarhi sunt Fotie cel Mare, Grigorie Palama şi Marcu al Efesului, prăznuiţi împreună în prima duminică din luna noiembrie.

  7. Admin

    „Binecuvântarea administrativă” costă. Nu mai e canonico-liturgico-sacramentală. Şi dacă sinaxarele au caracter antiecumenist (pentru că toţi sfinţii au fost antiecumenişti) sunt cenzurate ori nu mai văd lumina tiparului. Din aceste motive „binecuvântarea” este de cele mai multe ori un obstacol pentru eficacitatea activităţii misionare. „Cartea e doar traducerea unor vieţi de sfinţi, aprobate de Sinoadele Sfintelor Biserici Ortodoxe Autocefale, care au procedat la canonizarea sfinţilor respectivi, Biserici aflate în comuniune canonică şi liturgico-sacramentală cu Patriarhia Constantinopolului – ca să ne referim la Primul Tron al Ortodoxiei – şi Patriarhia Română, din care facem parte. Mântuiţi-vă!”. Nu vă convine, nu citiţi. Sunteţi sărman, dar v-o doriţi foarte mult şi nu aveţi 5 lei, v-o trimitem gratuit.

Comentariile sunt închise.