Doi Mitropoliți ortodocși răpiți în Siria au fost executați de islamiști

1

Potrivit unor rapoarte, cei doi ierarhi sirieni, și anume Mitropolitul Paul de Alep al Bisericii Ortodoxe a Antiohiei si Mitropolitul siro-iacobit de Alep, John-Ibrahim, răpiti în 2013, ar fi fost executați.

“Liderul singurului Partid Ortodox din Orientul Mijlociu – ‘Mashriq’, Roderick Khoury, a vorbit despre acest lucru la o întâlnire cu coordonatorul Grupului pentru Protectia Valorilor Crestine al Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Gavrilov”, in ultimele ore – informeaza secretarul executiv al grupului, Oleg Efimov, pentru Interfax.

Liderul partidului Mashriq i-a spus lui Gavrilov, facand referire la surse din Turcia, că reprezentanții grupărilor radicale din Caucazul de Nord, împreună cu Al-Qaeda, ar fi participat la răpirea ierarhilor sirieni, titrează LoNews.ro.

El a amintit o alta sursă care prezinta o declaratie făcută de un nativ din Daghestan, membru al unui grup terorist, Mahomed Abdurahmanov, care a confirmat personal participarea la răpirea ierarhilor.

“Sursa a spus că Abdurahmanov a prezentat un videoclip, în care erau filmati mitropoliții răpiți, reafirmand, de asemenea, că ei ar fi fost executați”, arata sursa.

Grupul pentru Protectia Valorilor Crestine din Rusia intenționează să solicite de urgenta autorităților turce, sa confirme reținerea lui Abdurahmanov și informațiile despre asasinarea liderilor creștini răpiți în 2013.

2 comentarii la „Doi Mitropoliți ortodocși răpiți în Siria au fost executați de islamiști

  1. preot Matei Vulcanescu

    Deunde ai scos ca sunt „doi mitropoliti ortodocsi”?? Sau cumva siteul acesta a ajuns eretic monofizit?? Numai unul e ortodox, si anume Paul de Aple, celalalt este monofizit siroiacobit. Mai bie ati desfiinta siteul acesta decat sa dezinformati in halul asta……

  2. Pingback: Teroriştii islamişti au executat doi Mitropoliți ortodocși răpiți în Siria | Radio Romania Resita

Comentariile sunt închise.