Mitropolitul Damaschin de Didimotihos în Polonia şi Belarus – Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου σε Πολωνία και Λευκορωσία

DSC03016

Mitropolitul Damaschin de Didimotihos în Polonia şi Belarus

Luni, 13 august 2012 

Autor: Sf. Mitropolie de Didimotihos – 16.07

La invitaţia Preafericitului Mitropolit al Varşoviei şi a toată Polonia, kyr Savva, Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Didimotihos a vizitat Biserica Ortodoxă a Poloniei în perioada 7 – 12 august a.c.  
Mai exact, Mitropolitul a fost primit de Întâistătătorul Bisericii Poloniei la Varşovia şi a fost condus în Catedrala Sfintei Maria Magdalena.
Timp de două zile, 9 şi 10 august, a participat la manifestările cultice de la Mănăstirea Souprasl, unde a fost o mulţime de oameni din toată Polonia de est pentru a o cinsti pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, ocrotitoarea mănăstirii.
Slujbele au fost prezidate de Preafericitul Savva înconjurat de Ierarhia Bisericii Poloniei şi de Înaltpreasfinţitul nostru Mitropolit. Semnalăm că Mănăstirea Souprasl a fost întemeiată la sfârşitul secolului al XV – lea de către monahi de la Lavra din Kiev, după care a fost ridicată la rangul de stavropighie a Patriarhiei Ecumenice.
Astăzi, egumen al mănăstirii este Arhimandritul Andrei, vorbitor de greacă şi o persoană activă.  
Înaltpreasfinţitul, în cadrul vizitei sale în Polonia de est, a fost găzduit de Arhiepiscopul de Białystok, kyr Iakob, şi a făcut un tur al bisericilor din oraş, al mănăstirii de maici a Sfântului Gavriil din provincia Zverki şi a dat un interviu la postul de radio al Bisericii locale. 
De asemenea, Înaltpreasfinţitul a vizitat Belarus-ul vecin şi a vizitat Academia Teologică Ortodoxă din Minsk, cu sediul în mănăstirea Jirovici, având ca ghid pe prorectorul acesteia.
În continuare, Înaltpreasfinţitul l-a vizitat pe Înaltpreasfinţitul Episcop de Bobrunsk, kyr Serafim, de asemenea vorbitor de limbă greacă, la reşedinţa sa, în Belarus-ul de Est, unde a fost primit cu căldură şi găzduit. 
Înaltpreasfinţitul, prin vizita sa în Polonia şi Belarus, a avut ocazia să reînnoiască relaţiile şi comunicarea cu Ierarhia şi sfinţitul cler din aceste ţări şi să admire încă o dată activitatea care se face cu multe sacrificii spre slava lui Dumnezeu şi lauda Sfintei Biserici Ortodoxe a lui Hristos.

Traducere: https://acvila30.ro/; sursa: ROMFEA.GR
Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.ro], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

 

%d blogeri au apreciat: