Mitropolitul de Kitros în Mănăstirea Grigoriu din Sfântul Munte (FOTO)

 

Marţi, 11 noiembrie 2014

Autor: S.M. de Kitros

 

Pe 11 noiembrie (29 octombrie, după calendarul vechi) s-a aflat în sărbătoare Mănăstirea Grigoriu din Sfântul Munte, cu prilejul pomenirii Sfintei Cuvioase Muceniţe Fecioare Anastasia Romana.

La hramul de anul acesta au participat în jur de 300 de monahi şi pelerini mireni. Praznicul a fost prezidat, la invitaţie, de Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Kitros, Katerini şi Platamona, kyr Gheorghe.  

Menţionăm că pomenirea Sfintei Anastasia Romana se cinsteşte şi în regiunea mai largă Katerini.

Mai exact, în metocul „Profetul Ilie” al Sfintei Mănăstiri Grigoriu, din apropiere de Livadi, Pieria, a fost ridicată o biserică în numele sfintei.

La praznic a fost oficiată o priveghere la care au cântat coruri cu voci frumoase de monahi aghioriţi, iar la Sfânta Liturghie Arhierească au participat mulţi ieromonahi şi preoţi din interiorul şi din afara Sfântului Munte. 

În cuvântul său, Egumenul Sfintei Mănăstiri, Arhim. Hristofor, a mulţumit atât arhiereului invitat, cât şi pelerinilor pentru participarea lor la hramul de anul acesta.

În dimineaţa zilei celei mari a praznicului a fost oficiat un trisaghion arhieresc la mormântul fostului  Egumen Gheorghe, adormit recent în Domnul.

Traducere: https://acvila30.ro/ ;

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

 

%d blogeri au apreciat: