A apărut cartea „Ne vorbeşte Părintele Augustin, Mitropolitul de 103 ani”

Apariţie a cărţii

„NE VORBEȘTE PĂRINTELE AUGUSTIN, MITROPOLITUL DE 103 ANI”

Omilii ale Mitropolitului de Florina, Părintele Augustin Kandiotis

 Traducere din limba greacă şi tipărită cu binecuvântarea  Înaltpreasfinţitului Părinte Augustin, cartea cuprinde 35 de predici clasificate tematic după cum urmează: 14 predici la Duminicile de peste an, 20 la sărbători şi Sfinţi mai mari şi una apologetico-misionară intitulată „Despre papism”. Cartea numără 264 de  pagini, preţul este de 12 lei, iar comenzile se pot face la adresa de mail orthoierapostolos@yahoo.com  sau la numerele de telefon 0722. 543. 098 (d-na Mariana) și 0727.713.470 (d-na Iuliana).    

  

Înaltpreasfinţitul Părinte Augustin, Arhiereul care a depăşit vârsta de 100 de ani, este unul dintre cei mai respectabili părinţi ai Bisericii Eladei. A fost Mitropolit de Florina şi s-a distins prin bărbăţia şi curajul său de a stigmatiza scrierile rătăcitoare, dar şi prin dragostea şi grija sa pentru zidirea turmei sale. Cuvântul său, întotdeauna viu, patristic şi simplu a atras şi a folosit pe foarte mulţi credincioşi şi continuă să zidească duhovniceşte şi astăzi.
Despre  Înaltpreasfinţitul Augustin, Preacuviosul Arhimandrit Iustin Popovici, profesor al Facultăţii de Teologie din Belgrad, mărturisea: Voi nu aveţi lipsă în Elada, pentru că aveţi un Kandiotis, care vă arată drumul pe care trebuie să păşească Biserica…Am dori şi noi să avem un episcop care să spună adevărul ca Mitropolitul Florinei – Augustin Kandiotis”.

ÎN LOC DE PROLOG

(Fragmente din unele omilii rostite în anul 1990)
LEGĂTURA DINTRE POPORUL ROMÂN ŞI CEL ELIN
 
„Să nu uităm că avem o legătură deosebită cu poporul român. Cărţile noastre spun că Revoluţia din 1821 s-a proclamat în [Sfânta] Lavră; dar acest lucru nu este corect. Revoluţia s-a proclamat în România, cu o lună înainte. Alexandru Ipsilanti a ridicat steagul libertăţii cu semnul crucii – „EN TOUTO NIKA/ ΕΝ ΤΟΥΤῼ ΝΙΚΑ” („Întru acesta vei învinge!”) şi cu lozinca „LIBERTATE SAU MOARTE!”, înainte de [Sfânta] Lavră, la Iaşi. Primii soldaţi ai lui Alexandru Ipsilanti au fost nişte elevi de şcoală. Atunci s-a auzit cuvântul: …[iar tu, o, tinereţe,] zdrobeşte trestia şi fă-te soldat”.
Atunci s-a auzit şi lozinca lui Rigas Feraios :
„Mai bine o viaţă liberă timp de o oră, Decât 40 de ani de sclavie şi ocnă”. 
 
  

33 de comentarii la „A apărut cartea „Ne vorbeşte Părintele Augustin, Mitropolitul de 103 ani””

 1. Domnul să-l ţină mulţi ani printre noi pe acest mare ziditor de suflete!

 2. Aparitia cartii mi-a produs o mare bucurie. Personal percep predicile parintelui Augustin ca unice, judecand dupa modul cum patrund acestea in fibra ta. Ele m-au dus cu gandul la parintii de demult. Aseara anuntam aparitia cartii unor preoti din Ardeal, care m/au rugat ca daca o mai vad undeva sau o pot comanda electronic sa fac o comanda si pentru sfiintiile lor.De aceea va rog sa-mi comunicati daca puteti trimite 2/3 exemplare la Manastirea din Feleac, localitatea Feleac, Jud. Cluj, pe numele Preot Antonie si preot Alexandru.
  Spre bucuria mea si multora, urmeaza alte volume. Va rog, faceti-mi cunoscut prin e-mail, momentul aparitiei.Multumesc! .

 3. Devenim saraci!!! Dumnezeu isi aduce inca un inger la cer,raman tot mai putini cei care cred ca Dumnezeu este Cel ce este. Persaonal consider ca acest parinte minunat a fost ,este si va fi un far al lui Dumnezeu care va obliga ,ne va obliga sa nu murim morti,sa nu ne pierdem atat de devreme. Acum ceva vreme am avut onoarea,binecuvantarea sa il cunosc personal pe acest mare om si am simtitit ceva unic,am simpt ca Dumnezeu e mult mai aproape decat credeam eu… O liniste cutreiera locul,era in tot si prin toate! O simpla privire imbia tot cu o mireasma aproape tactila era El in el. Un moment care nu mai vedeam decat pace si armonie cred ca a fost unul dintre cele mai tainice momente ale mele cu divinitatea. De atunci am crezut ca trebuie sa traiesc si sa mor crestin,sa ajung cum spunea geron la masura barbatului desavarsit dur cu mine insumi si bland cu cei din jur!! CREDINTA FRATILOR! CREDINTA!!!

 4. HRISTOS A INVIAT
  CUM AS PUTEA SA INTRU IN CONTACT CU CARTILE,SCRISE DE PARINTELE AUGUSTIN KANDIOTIS.
  TRAIESC IN SPANIA SI MI LE DORESC NESPUS DE MULT.VA ROG AJUTATIMA.
  DOAMNE AJUTA

 5. DOAMNE AJUTA!
  CUM AS PUTEA SA ACHIZITIONEZ CARTILE PARINTELUI AUGUSTIN CELE NOUA VOLUME PRECUM SI ALTE APARITII.
  CU MULTUMIRI

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: