Părintele Rafail Noica va conferenţia la Cluj-Napoca
Conferinţa organizată de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului şi Facultatea de Teologie Ortodoxă clujeană va avea loc joi, 30 mai, de la ora 18:00, în Sala Auditorium Maximum a Universităţii „Babeş-Bolyai“.
În deschidere, Înalt Preasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului, şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, va adresa publicului un cuvânt de învăţătură. Apoi, părintele Rafail Noica, unul dintre ucenicii arhimandritului Sofronie Saharov, va vorbi despre părintele său duhovnicesc.
„Se împlinesc, în luna iulie, 20 de ani de când a plecat la Domnul arhimandritul Sofronie Saharov, un părinte duhovnicesc bine cunoscut în lumea noastră, întemeietorul mănăstirii de la Essex, din Anglia. Cu acest prilej, unul dintre cei ce l-au cunoscut cel mai bine, unul dintre ucenici lui, părintele Rafail Noica, va veni la Cluj şi va ţine o conferinţă în Auditorium Maximum, încercând să sublinieze virtuţile pe care acest mare părinte duhovnicesc le-a avut“, a spus IPS Mitropolit Andrei, care a adăugat că părintele Rafail este pe măsura părintelui său duhovnicesc. „Eu nu l-am cunoscut pe arhimandritul Sofronie Saharov, însă îl cunosc foarte bine pe părintele Rafail şi pot afirma că ceea ce a fost tatăl lui pe tărâm filosofic, este el pe tărâm duhovnicesc“, a mai spus IPS Andrei.
Legături:
- Părintele Rafail Noica, despre New Age
- Părintele Rafail Noica, despre trăirea Ortodoxiei
- Părintele Rafail Noica: CUVÂNTUL PROOROCESC ŞI EXPERIENŢA HARULUI (AUDIO)
- Părintele Rafail Noica vorbind despre SFÂNTUL SILUAN (Video)
- Gânduri despre călugărie, sfinţenie şi apropierea de Dumnezeu
- Părintele Sofronie Saharov: „Nu există carieră în viața duhovnicească”
- Părintele Sofronie Saharov: „SĂ AVEM PENTRU CEILALŢI O INIMĂ DE MAMĂ”
- STAREŢUL SOFRONIE SAHAROV CĂTRE ÎPS IEROTEI, MITROPOLIT DE NAVPAKTOS: DOGMA SFINTEI TREIMI ARE LEGĂTURĂ CU VIAŢA NOASTRĂ
- ARHIM. SOFRONIE SAHAROV: RUGĂCIUNEA DE DIMINEAŢĂ
- Rugăciune la revărsatul zorilor
- Cuviosul Sofronie Saharov despre razboaie si oamenii zdrobiti ai vremii noastre