Rusia: Parlamentul va dezbate o noua lege anti-gay, prin care homosexualii care au copii vor fi decazuti din drepturile parintesti

Rusia: Parlamentul va dezbate o noua lege anti-gay, prin care homosexualii care au copii vor fi decazuti din drepturile parintesti

de R.M.     
 Homosexualii din Rusia ar putea fi decazuti din drepturile parintesti, potrivit unui nou proiect de lege anti-gay pe care deputatii se pregatesc sa-l dezbata in februarie, potrivit programului dezbaterilor publicat miercuri, scrie AFP.

Dezbaterile asupra acestui proiect se vor derula in acelasi timp cu Jocurile Olimpice de iarna de la Soci, in contextul criticilor internationale legate de legislatia ruseasca considerata represiva in privinta homosexualilor.

Proiectul de lege, disponibil pe site-ul Dumei (camera inferioara a Parlamentului rusesc), prevede decaderea din drepturi a oricarui parinte care a avut „relatii sexuale netraditionale”.

O precedenta lege privind „propaganda” homosexuala in fata unui minor, promulgata in iunie de presedintele Vladimir Putin, a provocat o controversa internatioanala, mergand pana la solicitari de boicotare a Jocurilor Olimpice de iarna din partea mai multor personalitati internationale.

Autorul noului text, deputatul Alexei Juravlev, de la partidul Rusia Unite, a explicat ca se bazeaza pe un studiu controversat al profesorului american conservator Mark Regnerus, si care analizeaza consecintele negative asupra copiilor cu parinti homosexuali.

Luna trecuta, cand noul proiect rusesc de lege a fost evocat, Regnerus a denuntat „un proiect politic” ce va afecta negativ copilul, intr-un articol publicat pe The Atlantic Wire.

In ultimii ani, intoleranta fata de gay a inregistrat o crestere constanta in Rusia, unde homosexualitatea era considerata infractiune pana in 1993 si boala psihica pana in 1999.

Un comentariu la „Rusia: Parlamentul va dezbate o noua lege anti-gay, prin care homosexualii care au copii vor fi decazuti din drepturile parintesti”

  1. de ce trbuie s a stiti voi cine sunt ? va intereseaza identitatea sau opinia mea?

    daca doi masculi pot da nastere unui copil sa-l creasca si sa se bucure de el
    la fel si doua femei , daca nu … sa nu -l fure de la o familie normala , ca atunci ii lucru dracesc…..

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: