"Să nu ne rugăm ca fariseul, fraţilor!"

„Să nu ne rugăm ca fariseul, fraţilor, ci să ne smerim înaintea lui Dumnezeu ca vameşul, întru pocăinţă  strigând: Dumnezeule, milostiv fii nouă, păcătoşilor!

(Stihira Triodului, glasul I)
 
https://youtu.be/wT-SXWbgGqs
 
 
https://youtu.be/mkimViziUVI
 

3 comentarii la „"Să nu ne rugăm ca fariseul, fraţilor!"”

  1. Avem nădejde de mântuire, dacă neputinţa noastră şi credinţa noastră cea puţină o vom marturisi. Că cel neputincios, de milă are trebuinţă, iar nu de înălţare. Iar dacă de milă avem trebuinţă, vom avea trebuinţă de smerita cugetare, ca prin smerita cugetare să atragem îndurări de la Domnul. Că scris este : « Smeritu-m-am şi m-a mântuit »(Psalmul 114, 6) Iar dacă, rezemându-ne de vânturi, înalt cugetăm, nimic altceva nu facem decât pe noi înşine ne aruncăm în adânc.Sfantul Efrem Sirul.(Preluat de pe Koinonia blog)

  2. La ce bunatati sa cugetam noi , in zilele noastre , in afara de putina credinta , putina pocainta si putina iubire , sau chiar deloc. Sa cerem taria credintei , pocainta , smerenie si iubirea fata de toti oamenii , caci daca nu judecam pe nimeni , ci doar pe noi insine , cu nadejde , ne vom mantui. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: