SFÂNTUL GAVRIIL GEORGIANUL: Biserica simbolizează cerul. Să trec prin faţa ei şi să nu intru?

Coperta_Gavriil-Georgianul111

ORNAM1

Vedeţi şi:

ORNAM1

Un credincios povesteşte:

„Într-o zi, ieşind din biserică împreună cu Părintele Gavriil, el îşi făcea cruce. Imediat ce ne-am îndepărtat câţiva metri, s-a întors deodată către biserică şi a început să… scuipe! Apoi, trecând pe lângă o tavernă, îşi făcea din nou cruce. Desigur, acestea le făcea adesea, dar nu mi le puteam explica şi nu mi-am putut stăpâni curiozitatea până nu l-am întrebat:

– Părinte Stareţ, de ce când sunteţi lângă biserică scuipaţi şi când treceţi pe lângă o tavernă vă faceţi cruce şi vă rugaţi?

– Pentru că mă întrebi din inimă, îţi voi spune. Asta, însă, mă priveşte doar pe mine. În jurul bisericii demonii stau pe trei rânduri, deoarece nu vor ca omul să intre înăuntru. Astfel, când ies din biserică şi mă îndepărtez puţin, îi văd şi îi scuip. Însă, în timp ce trec pe lângă tavernă, îi văd pe sfinţii îngeri plângând că oamenii se îmbată acolo şi atunci încep împreună cu ei să mă rog ca oamenii să lase beţia şi să meargă la biserică. Biserica simbolizează cerul. Să trec prin faţa ei şi să nu intru? Dacă treci prin faţa ei şi doar îţi faci cruce, înseamnă ca Îl saluţi pe Dumnezeu şi treci mai departe. Atunci demonii se bucură. De aceea se cuvine să treci de laţul lor sau cel puţin să te apropii de uşa bisericii şi acolo să-ţi faci cruce. Dacă nu ai timp, fă doar semnul crucii şi cere iertare de la Domnul pentru că nu ai intrat”.

PELERINAJ ÎN GEORGIA LA CĂMAȘA MÂNTUITORULUI ȘI LA SFÂNTUL GAVRIIL URGHEBADZE (2024, 7 zile)

10 -16  MARTIE 2024

TARIF: 450 EURO + biletul de avion 

ZIUA I, DUMINICĂ, 10 martie 2024, BUCUREȘTI – TBILISI

Întâlnirea va avea loc pe aeroportul Henry Coandă – Otopeni  cu două ore înainte de decolare. Zbor spre Georgia cu o escală în Atena.

ZIUA II, LUNI, 11 martie 2024, TBILISI

Transfer aeroport-hotel;

Cazare în camere duble sau triple la hotel de 3 sau 4 stele. Odihnă câteva ore. Mic dejun.

Catedrala rusă Sf. Alexandru Nevsky cu fragment din moaștele acestuia, mormântul Sf. Ierarh Zenovie de la Glinsk și al minunatului și mult-iubitului părinte Vitalie, făcător de minuni și grabnic ajutător, încă necanonizat,  dar foarte cinstit de georgieni. Cazare Tbilisi.

Biserica Metekhi cu moaștele Sfintei Suzana (Șușanica) și locul muceniciei Sf. Abo, sec. 8.

Catedrala Sioni (vechea Patriarhie) cu următoarele sfințenii: Crucea Sfintei Nina, moaștele Sf. Apostol Toma, mormântul Sf. Patriarh Ioan – „Gură de Aur al Georgiei”, mormintele Sfinților Patriarhi Ambrozie, Calistrat, Efrem al II-lea și Kirion. Venerarea icoanei cu un fragment din moaștele Sf. Cuvios Maxim Mărturisitorul, care se păstrează în Altar.

Biserica Ancishati cu moaștele Sf. Patriarh și Mucenic Evdemoz, sec. 6.

Noua Catedrală Patriarhală „Sfânta Treime” (Sameba), cu 13 altare și moaștele mai multor sfinți, dintre care amintim capul Sfintei Mucenițe Eugenia, fragmente din moaștele Sfinților Mucenici Gheorghe și Teodor și ale Sfinților Cuvioși Petru Athonitul și Șio Mgvime. În altar se păstrează piatra Sf. Cuvios David Garedji.

Cazare în Tbilisi.

ZIUA III, MARȚI, 12 martie 2024, TBILISI – GORI – TBILISI

Mănăstirea Samtavisi cu moaștele Sf. Cuvioși Isidor și Tadei, doi din cei 13 Sfinți Părinți sirieni. Închinare la mormântul cu moaștele Sfântului Sfințit Nou Mucenic Filimon Georgianul.

Catedrala din Gori cu icoana făcătoare de minuni a Răstignirii Domnului, ocrotitoarea orașului și mai multe icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului.

Mănăstirea Breti (Sf. Mare Mucenic Gheorghe) cu moaștele Sf. Cuvios Piros (unul din cei 13 Părinți sirieni), icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului – Rugătoarea cu părticele din moaștele a 13 Sfinți, icoana făcătoare de minuni a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe cu o părticică din sfintele lui moaște și alte icoane cu sfinte moaște.

Cazare: Tbilisi

ZIUA IV, MIERCURI, 13 martie 2024, KAHETIA

Mănăstirea Bodbe cu moaștele Sfintei Nina, cea întocmai cu Apostolii și luminatoarea Georgiei – unul din cele mai importante locuri de pelerinaj din Georgia. Tot aici venerăm icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni și icoana făcătoare de minuni a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe de la Zografu, cu părticică din sfintele lui moaște.

Mănăstirea Hirsa, cu moaștele Sf. Cuvios Ștefan, unul din cei 13 Părinți sirieni.

Mănăstirea Sf. David Garedji și a Sf. Cuvios Dodo, ucenicul său, cu mormintele care adăpostesc moaștele acestora.

Cazare Tbilisi.

ZIUA V, JOI, 14 martie 2024, MTSKHETA, vechea capitală a Georgiei

Mănăstirea Jvari, sec. 6, care se află chiar pe locul unde Sfânta Nina a înfipt în pământ o mare Cruce din lemn făcătoare de minuni și vindecătoare de boli.

Mănăstirea Svetitskhoveli  (Stâlpul dătător de viață) cu hramul Soborul Sfinților Apostoli. Aici se păstrează Cămașa Mântuitorului, cojocul Sf. Proroc Ilie, părticică din piciorul Sf. Apostol Andrei, moaștele Sf. Rege Vahtang Gorgasali, ale Sf.  Patriarh Melchisedec, iar în altar mormintele Sf. Eustatie al Mtskhetei (sec. 6) și al Sf. Rege Dimitrie (sec. 13).

Mănăstirea de maici Samtavro cu hramul Schimbarea la Față a Mântuitorului. Aici se află moaștele a 6 sfinți: primii regi creștini ai Georgiei Mirian și Nana (sec. 4); în altar, sub Sf. Masă, se află moaștele Sf. Sfințit Mucenic Aviv (Abibus), Episcop de Nekresi (unul din cei 13 Sfinți Părinți sirieni); în stânga pronaosului, moaștele Sf. Cuv. Gavriil Georgianul, cel nebun pentru Hristos (Urghebadze), iar afară mormintele Sfintelor Cuvioase Nina Amilahvari cea Bătrână și Nina Amilahvari cea Tânără. Tot aici se vizitează mormântul gol al Sfântului Gavriil Urghebadze și muzeul care adăpostește hainele și obiecte ce au aparținut Sfântului. În biserică există o raclă cu părticele din moaștele mai multor sfinți și o raclă cu un fragment din Stâlpul făcător de viață.

Mănăstirea Sf. Șio Mgvime (9 km de Mtskheta) cu mormântul său și cele ale Sfinților Ierarhi Neofit și Alexandru.

Cazare Tbilisi.

ZIUA VI, VINERI, 15 martie 2024: 

Mănăstirea Betania: icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului și raclele cu moaștele Sfinților Cuvioși Ioan și Gheorghe-Ioan, îndrumătorii duhovnicești ai Sf. Gavriil Georgianul

Mănăstirea Zedazeni: mormintele care adăpostesc moaștele Sfinților Cuvioși Ioan (starețul celor 12 Sfinți Părinți sirieni) și Eftimie, făcătorul de cântări.

Mănăstirea Martqopi: mormântul care adăpostește moaștele Sfântului Cuvios Antonie (unul din cei 13 Sfinți Părinți sirieni)

Cazare: Tbilisi.

ZIUA VII, SÂMBĂTĂ, 16 martie 2024, TBILISI – BUCUREȘTI

Transfer la aeroportul din Tbilisi. Zbor spre România cu escală în Atena.

TARIF: 450 EURO + biletul de avion 

TARIFUL INCLUDE:

  • 5 nopți de cazare la hotel de trei sau patru stele în camere duble.
  • 5 mic dejun;
  • Transferuri aeroport – hotel – aeroport;
  • Transport local la obiective (autocar sau microbuz)
  • Ghid și preot însoțitor.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

  • Asigurarea de sănătate;
  • Cinele;
  • Tips șofer (se recomandă minim 5 euro);
  • Alte cheltuieli personale.

ÎNSCRIERI ȘI DETALII: 0721045424

EMAIL: teostirict@yahoo.com