SFÂNTUL SINOD PERMANENT AL BISERICII ORTODOXE ELENE CONDAMNĂ DIN NOU MASONERIA. AXIOS!!! Aşteptăm asemenea comunicat şi de pe Colina Bucuriei din capitala României!

19/3/2014

Sfântul Sinod condamnă Masoneria şi consideră incompatibilă credinţa creştinului ortodox cu calitatea de mason

A doua şedinţă a Sfântului Sinod Permanent pe luna martie

S-a întrunit astăzi, 19 martie 2014, în a doua şedinţă a sa pe luna martie, Sfântul Sinod Permanent al Bisericii Eladei sub preşedinţia Preafericitului Arhiepiscop al Atenei şi al întregii Elade, kyr Ieronim. 

În cadrul şedinţei de astăzi:

Sfântul Sinod Permanent a validat Procesele verbale ale şedinţei anterioare. 

Preafericitul Preşedinte a informat membrii Sfântului Sinod Permanent referitor la vizita sa de ieri la Azilul Bolnavilor Incurabili din regiunea Kypseli. A fost informat de către personalul administrativ şi de către angajaţii Fundaţiei în legătură cu problemele de funcţionare şi economice cu care se confruntă. De asemenea, a discutat şi cu cei internaţi în Azil. Sfânta Arhiepiscopie a Atenei, prin ONG „Misiunea”, va oferi zilnic 250 de porţii de mâncare şi va acoperi necesităţile de medicamente pentru cei internaţi.    

Ca urmare a propunerii Comisiei Sinodale privind ereziile, Sfântul Sinod a hotărât să trimită o Enciclică, prin care să se înnoiască asigurarea Sfântului Sinod către pleroma ortodoxă că nici nu a existat în trecut, nici nu există astăzi  vreun cleric al Bisericii Eladei, care să fie membru al vreunei Loji masonice. În acest mod, Sfântul Sinod condamnă din nou masoneria şi consideră ca incompatibilă credinţa creştinului ortodox cu calitatea de mason.  

După acceptarea de către Sfântul Sinod a demisiei Înaltpreasfinţitului Mitropolit de Fokida, kyr Athenagora, din cauza bătranetii, Preafericitul Preşedinte l-a desemnat ca Locţiitor în Sfânta Mitropolie de Fokida pe Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Navpaktos şi Sfântul Vlasie, kyr Ierotei. 

În sfârşit, Sfântul Sinod Permanent a luat hotărâri referitoare la chestiuni curente de slujire.

 

Din partea Sfântului Sinod Permanent 

traducere: www.acvila30.ro

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştireahttps://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

Un comentariu la „SFÂNTUL SINOD PERMANENT AL BISERICII ORTODOXE ELENE CONDAMNĂ DIN NOU MASONERIA. AXIOS!!! Aşteptăm asemenea comunicat şi de pe Colina Bucuriei din capitala României!

  1. Pingback: Biserica locală a Greciei condamnă din nou masoneria | Bine aţi venit...

Comentariile sunt închise.