CONTACT

 Despre   PELERIN ORTODOX

 

*

Apărut inițial ca un simplu blog dedicat, în principiu, dorinței personale de a cunoaște cât mai mult și, ulterior, de a împărtăși valorile Ortodoxiei (scrieri și traduceri din Sfinții Părinți, viețile și operele Sfinților și Părinților contemporani, promovarea muzicii bizantine, traduceri ale diferitelor texte întâlnite pe site-urile ortodoxe din afara spațiului ortodox românesc), precum și de a porni o lupta (chiar și în mediul virtual) impotriva ecumenismului sincretist (nu a dialogului teologic intercrestin, atunci cand acesta se face de pe baze ortodoxe) , PELERIN ORTODOX a devenit treptat un mijloc de informare cu apreciere considerabilă în rândul credincioșilor de pe alte hotare. Bucuria împărtășită de fiecare cititor, mesajele de încurajare, ideile, sugestiile tuturor ne-au ambiționat, astfel că ideea inițială a fost extinsă, prin adăugarea unor mari teme, precum culegerea și publicarea în timp real a știrilor diferitelor agenții de presă ortodoxă, noi pagini de sinaxar ale sfinților contemporani, rânduieli și slujbe din cadrul Bisericii Ortodoxe, etc.

Cu toate că mediul virtual este un spațiu liber, în care fiecare persoană are dreptul de a-și exprima ideile și părerile așa cum consideră că este potrivit, există și foarte multe responsabilități şi riscuri. Ne asumăm corectitudinea fiecărei postări, dar şi dreptul de a nu aproba orice comentariu ce ar aduce ofensă vreunei persoane sau valori ale Ortodoxiei.

Pentru sugestii, întrebări, comentarii sau impresii, puteți scrie pe adresa acvila30.ro@gmail.com.
***

AdministratorAcvila30

29 de comentarii la „CONTACT”

 1. Mai intai vreau sa va felicit ca v-ati angajat in aceasta lupta impotriva necunoasterii, uitarii si nepasarii trandave!

  Dragii mei,
  Va adresez rugamintea de a-mi pune la dispozitie o cale de a intra in contact cu scriitoarea Lidia Staniloae (e-mail, casuta postala, adresa unde primeste scrisori, etc.), careia doresc sa-i solicit consimtamantul de a publica traduceri in limba engleza ale unora din scrierile marelui teolog Dumitru Staniloae.
  Va multumesc anticipat!
  Cu respect,
  Marius Golea

 2. Va rog frumos sa imi trimiteti si mie ca si newsletter orice link a aparut din seria noua cu „Din invataturile lui Gheron Iosif” si vor mai aparea… Multumesc!!!

 3. Doamne ajuta.La multi ani romanilor.Am intrat multe ori pe ,,Pelerin ortodox,, ,sunt incantat ce ceea ce faceti aici.Felicitari.As dorii sa stiu cine canta acatistul Sf.Andrei si daca-l aveti in intregime.Cu respecte Pr.I Draghicescu

 4. va rog sa faceti cunoscut ce se intampla in satul VINTERE JUD. BIHOR http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2012/12/episcopia-greco-catolica-de-oradea-mai.html

  Recent, în urma unei sentințe judecătorești, în satul Vintere (j. Bihor), Episcopia Greco-Catolică de Oradea a ocupat biserica satului. În sat sunt 676 ortodocși și 12 greco-catolici (majoritatea de vârsta a treia). Greco-catolicii au și o mănăstire franciscană la marginea satului și totuși pretind că au mare nevoie de biserica din sat astfel revendicarea acesteia era o necesitate. Episcopia Greco-Catolică de Oradea susține că dorește slujire alternativă astfel încât ortodocșii să poată celebra după ora 11,30. Preotul Greco-catolic din Vintere a făcut și o propunere credincioșilor ortodocși: “…dacă doresc să participle mai devreme la Liturghie îi primim la slujbele noastre. Ușile bisericii noastre sunt deschise pentru fiecare credincios din sat că doar suntem cu toții creștini și avem același Dumnezeu”. Prin această invitație, practic, credincioșii ortodocși sunt invitați – prin gravitatea conjuncturii – să participle la slujbele greco-catolice.

 5. La numai 55 de ani, un român se zbate la limita dintre viaţă şi moarte. El şi-a pierdut total capacitatea de muncă din cauza numeroaselor afecţiuni grave de care suferă. Drept urmare, banii pentru tratamente sunt din ce în ce mai puţini, iar omul este condamnat la moarte. Citeşte în continuare povestea cutremurătoare a lui Mihai Feraru, aşa cum ne-a relatat-o chiar el într-un mail trimis pe adresa redacţiei. „Ma numesc Mihai Feraru de 55 ani, sunt foarte bolnav din 1994, primul infarct l-am suferit in 1994 eram la serviciu, al doilea infarct l-am suferit in1998, dupa primul infarct am suferit primul accident vascular din trunchiul cerebral, dupa care am ramas cu o paralizie pe partea dreapta asta s-a intamplat in 1995, al doilea accident vascular cerebral l-am suferit in anul 2000, in 2004 am fost diagnosticat cu DIABET ZAHARAT, De atunci si in prezent fac injectii cu insulina de patru ori pe zi, acuma de 2 ani am fost descoperit cu POLIARTRITA REUMATOIDA, am ajuns sa pot merge cam 30-40 m dupa care trebue sa fac o pauza, eu nu pot efectua nici un fel de activitate, capacitatea de munca este pierduta in totalitate, numai bunul Dumnezeu stie ce fel de viata chinuita duc eu zi de zi, mai ales ca duc lipsa de mancare si medicamente, de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oamenii credinciosi care-l iubeste pe Dumnezeu, sa ma ajute si pe mine din putinul lor, iar Dumnezeu si Maica domnului sa le rasplateasca darul inzecit, si cu multa sanatate. Pentru asta eu am un cont deschis la banca; RAIFFAISEN BANK IN ROMANIA ARE NR RO93RZBR0000060001059026 IN LEI .si-n euro nr RO72rzbr0000060004438690.pe nume mihai feraru cod zwift: RZBRROBU”.. eu am ca martor pe DUMNEZEU, ptr ca numai el stie si vede totul, si tot Dumnezeu ne va judeca pe fiecare ptr faptele noastre, Iertati-ma. Adresa mea postala este: Mihai Feraru oficiul postal nr 1 vaslui, casuta postala 95, localitatea vaslui jud vaslui Romania, tel 0040761887298

 6. Doamne ajută!

  Întrucât în ultima perioadă s-au creat anumite neînțelegeri legate de administrarea acestui site, mă simt nevoită să repet că ”PELERIN ORTODOX” (acvila30.ro) nu se află sub patronajul vreunui membru al clerului Bisericii Ortodoxe Române, așa cum anumite persoane sunt tentate încă să creadă! Repet, NU este coordonat de vreo persoană/instituție din cadrul BOR și doresc să nu se mai facă astfel de asocieri!

  Pentru cei care au nelămuriri sau neînțelegeri, vă rog să folosiți adresa de mail acvila30.ro@gmail.com

  Mulțumesc pentru înțelegere,
  Mădălina M (Acvila30).

 7. @Marius Golea

  Dl Golea, daca ati reusit sa faceti rost de o adresa de mail a dnei. Lidia Staniloae am marea rugaminte sa imi spuneti si mie pe adresa de mail adyhura@gmail.com. Doresc sa ii cer parerea despre o carte care incearca sa imbine fizica cu teologia. Multumesc mult!

 8. Am fost ortodoxă înrăită timp de patru ani, dar când ești ortodox nu crezi cu adevărat. Am ales în schimb religia Hellenică, pe care am adoptat-o inițial dintr-un joc, și atunci am înțeles ce înseamnă să crezi, să nu te minți și să nu fi mințit de religia ta.

  1. Iertare, însă în prima afirmație vă contraziceți complet! Nu poți spune că ai fost ortodox (”înrăit” nu știu ce valență îi dați dumneavoastră, nu știu dacă suntem în măsură să ne caracterizăm singuri gradul de credință) și apoi ”când ești ortodox nu crezi cu adevărat”…

 9. Dna Mădălina M, nu vă cert, nu vă insult, dar nu sunteți corectă și cred că nu numai mie îmi ștergeți comentariile (doar ce vreți dvs aprobați). Mai mult, eu copiez articolele și comentariul meu la articol și le mai trimit multora pe e-mail.
  La dvs rămân câteva zile apoi dispar ori dracul le mănâncă?
  Sper să nu vă treziți prin Instanță – a descoperii care sunt acei drăcușori ce șterg comentariile mele la articolele, deoarece am cu ce să probez cele afirmate.
  Închei cu rugămintea a-mi lasa comentariile postate – că eu răspund de ce scriu și nu dvs, chiar dacă ele sunt dure la adresa falsei ortodoxii – și vă redau un mesaj… și vă anunț că nu mie frică de toți drăcușori ănfometați după minciuni. Personal mie frică DOAR DE DUMNEZEU – uitați un mersaj personal…,

  Sărut mâna, sunt Gheorghe Luca, din București România – – Și sper să nu vă speriați de adevărul din mesaj sau datele oficiale postate public pe adresa mea de Facebook pe care vă rog din suflet a le vedea să vă minunați de Talantul/Lucrarea lui Dumnezeu, cu cei cel iubesc, fie și printr-un singur om…!
  Toți oamenii avem de învățat din frumoasele cuvinte și viețile sfinților Ortodoxiei Răsăritene și cât de smeriți, aceștia se pocăiesc și recunosc că au păcătuit –Fără a judeca pe cineva personal, orice creștin nu trebuie să tacă, întru-cât tăcerea seamănă cu lepădarea de Hristos – Iar mulți din cei de azi se cred ei singuri sfinți, ca să nu spun dumnezei, dar nu ai lui Hristos, ci ai mândriei lor, a întunecării minți, de la rivalul/opusul lui Hristos.!?
  Preoții de stilul nou și nu numai, se cred drepți și mari teologi, dar văd cu luciditate că, tot ceea ce fac, sunt înafara Rânduielilor dumnezeiești, prin caderea în erezie cu schizma calendarului iulian-revizuit, impusă de Mit_Ro_politul Miron Cristea, în 1 octombrie 1924, sărind peste 13 zile, în 14 octombrie 1924. Preoții văd clar și nu vor să recunoască, că au inversat Rânduiala zilelor de post cu cele de dulce, văd Biserica lui Hristos și Evanghelia Sa spintecată, văd că greșesc enorm cu Paștele facut în luna Mai și când au Paștele între 25 Aprilie și 8 Mai, nu respectă Regula Divină ce spune: ”După luna Plină Pascală a lunii Martie„ – Care nu are ce căuta în luna Mai în vecii vecilor! SAU ÎN ACEST AN 2013 AU ÎNCĂLCAT VOIT ÎNVĂȚĂTURA CREȘTINĂ ȘI ÎN BATJOCORĂ, AU PUS TREI ZILE DE POST, ÎN SĂPTĂMÂNA DE HARȚI, DE DINAINTEA POSTULUI SF. APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL-(poste ce nu există canonic, mai mic de 8 zile și maxim 42. Văd că stilul nou, este doar 10% ca procent dintre toții ortodocșii de pe Pământul lui Dumnezeu, ș.a.m.d. Și au curajul a spune că, nu încalcă nici-o Regulă/Canon/docmă creștină…!!?
  Doamne- ajută! – Vedeți datele=poze și ce reprezintă, postate de Gheorghe Luca pe Facebook, din care se vede clar munca lui de peste 20 de ani – Reușind a obține date oficiale de la Institutul Asronomic Român și BOR, precum stilul nou sau calendarul gregorian sunt false -Mărturisind Dreapta Credință Ortodoxă de Răsărit și calendarul Natural=Divin sau Iulian.! Aștept mesaj aici ori pe e-mail gheorgheluca@gmail.com sau cel puțin adeziunea dumneavoastră pentru inițiativa legislativă cerută de Parlamentul și Președenția României.
  Mulți au sute sau mii de prieteni virtuali, însă, eu am nevoie de 10 adevărați sau cum ne spune Mântuitorul nostru Iisus Hristos, ”Dacă doi sau trei, vorbesc în Adevăr și-n numele Meu și Eu sunt cu ei și-n inimile lor”. Dacă Bunul Dumnezeu -ne lasă a lucra și fiecare separat, a avea plata mai mare și știe El când să-I adune pe cei drepți, a-L face toți cunoscut într-un singur glas. P.S. Mărturisiți Adevărul Credinței Ortodoxe Răsăritene și Dumnezeu, va plăti fiecăruia după fapta lui,acum, aici pe pământ și-n vecii vecilor. Amin!

 10. @Gheorghe Luca București România
  Domnule Gheorghe Luca,

  Respect fiecare comentariu pertinent și care are legătură cu articolul sau postarea aferent/ă. Dumneavoastră vă faceți reclamă paginii personale de facebook și unor idei pe care nu vreau să le promovăm. E dreptul nostru și datoria noastră de a filtra zecile de comentarii, care mai de care pe lângă subiect. Acesta este și motivul pentru care v-am șters și voi mai șterge orice comentariu ce face publicitate unor pagini personale.

  ”Sper să nu vă treziți prin Instanță – a descoperii care sunt acei drăcușori ce șterg comentariile mele la articolele, deoarece am cu ce să probez cele afirmate.
  Închei cu rugămintea a-mi lasa comentariile postate – că eu răspund de ce scriu și nu dvs, chiar dacă ele sunt dure la adresa falsei ortodoxii…”

  Dacă acest site nu corespunde dorințelor dumneavoastră, sunteți liber să citiți orice altceva. În calitate de administrator, nu voi promova acuze sau cuvinte neîntemeiate, lipsite de fond. În ceea ce privește problema calendarului ce vă frământă, citiți, vă rog, cuvintele Mitrop. Augustin de Florina referitoare la acest subiect.

 11. Întrucât cerințele domnului Luca erau foarte clare, toate comentariile acestuia au fost blocate.
  Sper să fie clar motivul pentru care am decis să blochez acest cont. Cei care doriți să-i scrieți, contactați-l personal.
  Mulțumesc pentru înțelegere!

 12. Urat din partea voastra ca v-ati facut portavoce a minciunilor lansate de filotheu. Si apoi cum puteti intr-un blog cu traditie in lupta cu ecumenismul, asa cum pretindeti ca sunteti si voi?
  Sa fie oare lupta pentru celebritate mai importanta pentru voi?

 13. Doamne ajuta!
  Va rog frumos a ma informa prin e-mail despre noile articole publicate. Va multumesc anticipat.

 14. SLAVIT SA FIE DOMNUL! FELICITARI PENTRU INITIATIVA,DUMNEZEU SA VA DEA INTELEPCIUNE SI PUTERE IN CONTINUARE;AVEM NEVOIE IN ACESTE TIMPURI DE INCERCARE,DE A FI LA ZI CU CE SE INTAMPLA,CA SA STIM SA NE APARAM CREDINTA ORTODOXA. DUMNEZEU SA VA AJUTE,CU STIMA!

 15. Ce putem citi în Pidalion? Canonului 15 al Sinodului 1și 2 ce a avut loc în Constantinopol în Biserica Sfinților Apostoli la anul 6336 de la zidirea lumii (861 de la Hristos), la tâlcuire scrie:
  Iar dacă întâi șezătorii cei numiți ar fi eretici, și eresul lor l-ar propovădui întru arătare, și supușii lor pentru aceasta se despart de ei, și mai înainte de Sinodiceasca judecată pentru eresul acela. Unii ca aceștia despărțindu-se de aceia nu numai nu se osândesc, ci și cinstea cea cuvenită, ca niște Dreptslăvitori, sunt vrednici. Că nu pricinuit schismă Bisericii cu osândirea aceasta, ci mai ales o au slobozit de schisma și eresul minciuno-episcopilor acelora. Eu văd bisericile ortodoxe într-o mare înșelare pentru popoare, au foarte multe erezii și schisme, nu mai zic de parasinagogi și afectează pe toți care se împărtășesc cu ei, înpingând pe oameni în iad.

 16. @bogojel
  pentru că nu au dat Anatemei erezia, pe Papă cu toţi ereticii lui papistaşi!

  Sfântul Iustin Popovici a dat anatemei şi aşa au zis şi sfinţii noştri contemporani, catolicii – papistaşii adică – sunt anatematizaţi!

  Iar aceştia au fost anatematizaţi la 1054 la marea schismă şi în toate sinoadele din secolele ce au urmat!

  Dar ca ortodocşi , ascultători de Biserică sunt datori să nu primească îndemnul ereticilor de a participa la slujbele lor şi să dea anatemei erezia aşa cum face Biserica, Biserica anatematizează ereziile pentru că sunt gurile satanei împotriva Bisericii!

 17. Buna seara,

  Va scriu cu indemnul de a semna o petiție.

  Am scris aceste rânduri din respect pentru preoții care au conștiință și își urmează vocația dincolo de ce le cer managerii de la București.

  Știu că doar semnând o petiție nu facem mare lucru. Am însă sentimentul că e important să luăm atitudine. Sau măcar să susținem pe cei care se vor ridica din rândul bisericii sa apere aceasta cauză.

  https://petitieonline.net/petitie/petitie_impotriva_sinodului_panortodox_din_iunie_2016-p06164149.html

  Va muțumesc,

  Cu salutări,

  Gabriel Dima

 18. DOAMNE AJUTA!Multumim pentru articole sunt binevenite!
  Cu drag am citit despre Sfantul Justinian cel Mare si astept cu drag sa citesc si despre IPS Justinian Chira.La multi , multi ani cu rod duhovnicesc!

 19. buna ziua,am si eu o intrebare poate ma puteti ajuta:caut cartea din tezaurul ortodoxiei pr.dr. stefan slevoaca aparuta la editura episcopia buzaului 1990 am cautat pe unde am gasit site-uri pe net despre aceasta carte si nu am gasito,poate stiti o editura care a scos aceasta carte .va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: