Acasă > BISERICA UCRAINEI > PREASFINTITUL LONGHIN JAR, EPISCOP DE BANCENI, AMENINTAT CU MOARTEA (partea I)

PREASFINTITUL LONGHIN JAR, EPISCOP DE BANCENI, AMENINTAT CU MOARTEA (partea I)

(RE)ASCULTATI SI PREDICA CE I-A DERANJAT PE OFICIALII DE LA KIEV ATAT DE MULT, INCAT I-AU DESCHIS PRESFINTITULUI LONGHIN DOSAR PENAL:

 http://acvila30.ro/episcop-ortodox-roman-despre-razboiul-din-ucraina-in-ce-tara-s-au-bagat-americanii-numai-vrajba-si-sange-au-adus-vor-sa-vada-cum-se-omoara-ortodocsii-pentru-a-le-apara-bussines-ul-lor-video/

Episcopul Longhin catre un grup de pelerini din Romania (martie 2015): 

„Avem multe probleme… Am probleme oleaca cu statul acesta blestemat, cu Europa blestemată şi cu America blestemată de Dumnezeu şi de oameni, cu masoneria asta care lucrează atât de tainic, cu ecumenismul ăsta pe care ni-l dă pe gât cu de-a sila, ne face atâtea greutăţi şi atât de şiret lucrează toti… Dar nu-i nimic… Şi asta este problema, părinte dragă, mi-au deschis dosar penal, m-au dat pe la Parchet, dar eu nu mă duc nicăieri… La cercetări nu mă duc.

Am spus ca avem un stat antihristic, conducerea e antihristică şi slujitorii – lui satan. Am greşit cu ceva?! Mata ca o mamă bună, un copil ti-e bun – rău, îi iubeşti pe toţi, nu? Ca mamă. Şi pe cel mai rău mai mult il strângi, pentru că ţi-e mai milă de dânsul. Dar cu ţara noastră ce-au făcut? Şaizeci de mii ne-au omorât?! Ce fel de conducător de ţară poţi să fii când tu-ţi omori poporul tău propriu?! De ce? Pentru ce-l omori? De ce ne duci copiii la moarte? Au venit la mine, ca să-mi duc copiii la moarte. Cum, i-am crescut douăzeci de ani, douăzeci şi cinci de ani şi să-i dau, ca să mi-i omori? Ei nici nu socotesc că aceştia sunt oameni, dragă părinte. Nici nu-i intereseaza de oameni. Până acum stau oamenii morţi, soldaţii morţi acolo, nu îi scoate nimeni, ca să-i aducă măcar să-i deie mamei să-i îngroape… O adus câteva oase în sicriu, o pus câteva oase, nu se ştie ale cui erau, asa au pus în toate sicriele oase şi le-au adus şi le-au îngropat, dar nu le-au dat voie să le deschidă. Doar care au fost mai aşa (mai curajosi –n.n.) au luat toporul în mână, au descoperit şi-au văzut. Mai puteau să trăiască, erau soldaţi răniţi. Îi lua şi îi tăia, le scoteau inima şi rinichii şi îi duceau acolo…, că aveau comandă mare. Şi nu dovedeau să care avioanele organele pe care le luau de la soldati, soldati care puteau să mai trăiască, dar nu le dadea nimeni ajutor. Ei se rugau: „Luaţi-mă! Nu mă lăsaţi!”; nu-i lua nimeni. Foamea pe care au tras-o soldaţii aceştia acolo… e nenorocire. Şi cu cine ne-am luptat? Care război? Oamenii aceia trăiesc acolo şi-şi apără drepturile lor. Acolo e pământul lor, acolo s-au născut, acolo au trăit şi trebuie să-i asculţi şi pe dânşii care-ţi spun durerea lor. Nu trebuie să mergi să-i omori. Toţi au băgat că Rusia, că Rusia, că Rusia… Dacă americanilor nu le place Rusia, treaba lor… Eu n-am nimic nici cu America, nici cu Rusia. Eu am ce am cu poporul meu… Si la mine au venit ca să mă duc de aicea. S-au ridicat impotriva mea si mi-au dat o noapte ca să liberez Ucraina.

Dar eu sunt pe pământ român. Aici au fost moşii şi strămoşii şi părinţii mei, aici au fost toţi, aici au trăit! Si nici nu poţi să-mi spui să mă duc de la mine acasă altundeva…

Să plece ei unde vor. Eu aici stau. Acum mi-au spus să mă duc in Rusia cu tot cu copii. Cu toţi. Toată familia mea să mi-o iau – patru sute de copii, sa trec dincolo, îmi dau casă, îmi dau tot, la cele mai inalte niveluri… să mă duc. Cui să las poporul acesta, care m-a crezut, care s-a rugat cu mine, care a plâns cu mine, cu care am ridicat mănăstiri? Cui să îl las? Cum să mă duc? Zic: Nu! Ori mor, ori trăiesc, eu vreau aici, cu poporul meu! Şi asta-i tot! Şi aşa raman cu gandurile astea mai departe. Nu mă poate schimba nimeni şi nu fug nicăieri. Nu am nicio frică. Chiar cu două zile în urmă mi-au spus să mă păzesc că s-a comandat moartea mea. Si?! E o fericire, măi fraţilor! De ce vă temeţi toţi de moarte?…” (va urma)

 

 

Copyright  http://acvila30.ro/
Această text ne aparţine şi este protejat de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. El  poate fi citat parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ http://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluat de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi acest text fără voia sau ştirea http://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii acest text, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

Categories: BISERICA UCRAINEI Tags:
 1. NICOLAE TINCA
  aprilie 2nd, 2015 la 10:50 | #1

  DUMNEZEU SA ITI DEA PUTERE P.S. P A R I N T E LONGHIN , RUGA-TI-VA CU TOTII PENTRU P.S. LONGHIN CU OBSTEA DE LA MONASTIREA BANCENI,CU COPILASII SI MAICUTELE DE LA MOLNITA SI MONASTIREA BOIAN!!! SA LUAM SI NOI EXEMPLU DE AICI!!!

 2. aprilie 3rd, 2015 la 03:44 | #2

  Enciclica Sfântului Sinod și funționarea saiturilor pe Internet. Cenzurarea tuturor clericilor și monahilor antipapistași

  https://graiulortodox.wordpress.com/2015/04/03/240-cenzurarea-tuturor-clericilor-si-monahilor-antipapistasi-de-pe-facebook/

 3. aprilie 3rd, 2015 la 11:57 | #3

  Cenzureze… pe mama lor… Chipul lui Dumnezeu nu vor putea sa-L cenzureze! Harul Sfantului Duh-Dumnezeu nu-L pot cenzura nici din Botez, nici din Mirungere, nici din Hirotonie. V-am mai spus: majoritatea arhiereilor contemporaneitatii, sunt atei (convinsi)!

 4. aprilie 3rd, 2015 la 11:59 | #4

  @preot-duhovnic
  Sa mantuiasca Hristos-Dumnezeu pe acest episcop bun, ca si pe Serafim de Pireu. Sa-i pazeasca precum lumina ochilor!

 5. cristina
  aprilie 3rd, 2015 la 19:09 | #5

  preot-duhovnic :@preot-duhovnic Sa mantuiasca Hristos-Dumnezeu pe acest episcop bun, ca si pe Serafim de Pireu. Sa-i pazeasca precum lumina ochilor!

  Doamne ajuta!

 6. Mihaela
  aprilie 3rd, 2015 la 22:41 | #6

  De ce nu acceptati sa fie preluat acest articol? Scopul nu este marturisirea ortodoxiei?

 7. Ιχθυς
  aprilie 4th, 2015 la 17:14 | #7

  @Mihaela
  Articolul poate fi preluat cu menţionarea sursei . (cum a şi fost preluat de altfel de unele siteuri)

 8. Ghe, de la Sfantul Gheorghe
  aprilie 5th, 2015 la 21:52 | #8

  Intrebare retorica ! Cum de ce i-a deranjat ? Pe draci ii deranjeaza, iar acestia din urma asa sunt: politicieni indraciti ! Dar dracul este un tolerat. Vor pieri pe limba lor ! Nici un compromis ! Hristos nu este al jumatatilor de masura !

 9. Crina
  aprilie 5th, 2015 la 22:04 | #9

  A aparut pe diverse bloguri ortodoxe o profetie a unui cuvios Kuksa al Odesei . La un moment dat, in incheierea profetiei spune ca este un pacat casatoria tinerilor in aceste vremuri si tinerii sa nu faca acest pacat. Iar cei casatoriti sa traiasca precum fratii.
  Casatoria un PACAT ? Rog cateva lamuriri atat pentru mine cat si pentru alti tineri care asteapta lamuriri. Mai ales ca unii dintre ei au fost sfatuiti de duhovnicii lor sa se casatoreasca iar ei si-au planificat casatoria. La fel eu, sunt casatorita si imi doresc copii. Sa traiesc cu sotul ca fratele ?
  Am sa redau aici mai jos profetia integral :
  ———————————————————————————————————————–
  Dragele mele surori întru Domnul nostru Iisus Hristos!

  Pace vouă de la Domnul și va mulțumesc pentru scrisoarea pe care nu demult am primit-o. Vă sunt recunoscător și vă mulțumesc că nu m-ați uitat pe mine, păcătosul.

  Dragi surori, înțeleg durerea voastră, dar Îi mulțumesc din suflet Domnului pentru toate, însă îmi pare foarte rău că nu vă pot ușura povara, dar răbdați, surorilor. Fiindcă așa-i voia Domnului, a Tatălui Ceresc.

  Trebuie să cunoașteți, surorile mele, că toate ne sunt trimise de la Dumnezeu – și cele bune, și cele rele, primiți-le pe toate ca din mâna Domnului și nu vă înfricoșați, Domnul nu vă va lăsa. El niciodată nu vă va trimite scârbe sau necazuri peste puterile voastre și niciodată nu va pune pe umerii voștri o povară mai mare decât ați fi în stare să o duceți, dar vă va da atât cât veți avea puteri să o duceți. Să știți, surorilor, dacă scârba voastră e mare, înseamnă că aveți și puteri îndeajuns să o purtați, iar dacă e mică, Domnul vă va da-o după puteri, ca să nu vă pomeniți neputincioase. Necazul însă, mai mare sau mai mic – duceți-l cu răbdare, fără cârteală, fiindcă timpul merge spre pieire și déjà începe să se înfăptuiască ultimul capitol al cărții a 3-a a proorocului Ezdra și vine spre noi sfârșitul întregii lumi, mai ales a păcătosului.

  O, surorile mele, ce vreme se apropie, că nu vei mai vrea să trăiești pe pământ. Și această vreme e cu totul aproape, Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, o, Dumnezeul meu! Vor veni peste pământ mari cataclisme: foc, foame, moarte, pieire, felurite năpaste! Nimeni nu le poate opri, iar timpul acesta e foarte aproape. Nu ascultați pe nimeni când vor spune că va fi pace. Pace nu va fi, va fi război și imediat după aceasta o foame mare și unde oare vor dispărea toate? Nu va fi de mâncare și pe oameni îi așteaptă pieirea. Popoarele se vor îndrepta spre Răsărit , dar de acolo nimeni nu se va mai întoarce – toți se vor pierde. O mare pieire va fi din cauza foamei. Iar cine va mai rămâne în viață va fi nimicit de molimă și de ciumă de mare. Aceasta este o boală înfecțioasă incurabilă. Nu în zadar zice proorocul – va trece o scârbă și alta îi va lua locul, va trece a doua – va veni a treia și așa mai departe.

  O, Dumnezeule! Dumnezeule! Știți voi, oare, dragi frați și surori, că de acum Domnul a pus capăt fericirii pământești? Adevăr vă zic vouă, acum nu e timpul de măritiș și de însurătoare, fiindcă aceste zile sunt ale Domnului. Domnul ne așteaptă și aceste zile El ni le-a dat spre pocăință și remușcări pentru viața trăită în păcate. Acest timp nu e pentru ospețe și nunți. Nu pentru lăcomia pântecelui și beție. Toate acestea trebuie să le lăsăm. Trebuie zi și noapte să-L implorăm pe adevăratul Dumnezeu pentru iertarea păcatelor noastre, trebuie să-I cerem Domnului ca să se îndure de noi și să ne miluiască la Strașnica Sa Judecată. Fiindcă după toate aceste năpaste va veni ziua cea mare a Judecății Domnului. Și în Scriptură este spus că cei aleși ai lui Dumnezeu pot ști, adică Dumnezeu poate să le descopere anul sfârșitului lumii, însă nu ziua și ceasul, aceasta nimeni nu o poate ști, nici Îngerii din ceruri, nimeni, numai unul Dumnezeu știe în ce zi și în care ceas se va săvârși aceasta.

  Surorile mele, știți ce am să vă spun – Domnul a pregătit așa o groapă adâncă pentru lume, încât nici fundul nu i se vede și pe toți păcătoșii îi va pune acolo. Doamne miluiește, vă spun fără ocolișuri că despre acestea Domnul mi-a descoperit, vă spun adevărul, nu vă mint. Pentru că a grăi neadevăr este un mare păcat, Domnul să ne ferească! Despre măritiș sau însurătoare nu numai că nu poate fi vorba, dar nici gândul să nu-l aibă, e un mare păcat; băieților tineri și fetelor nu li se cuvine să se căsătorească. Cei căsătoriți să înceteze de a mai trăi trupește și, înfrânându-se, să trăiaacă în curățenie.
  _________________________________________________________________________
  As dori daca se poate lamuriri din partea unor preoti ortodocsi , daca se gasesc pe acest blog, nu din partea celor neavizati. Multumesc.
  (crina – Marina Virtuala )

 10. Ana Elisabeta
  aprilie 6th, 2015 la 07:07 | #10

  Crina, de unde stiti ca e corecta atribuirea acestei profetii unui sfant? Poate nu trebuie sa luam in seama tot ce scrie „pe unele bloguri ortodoxe”.

 11. Ana Elisabeta
  aprilie 6th, 2015 la 07:10 | #11

  P.s. Scrieti-i si pr. Matei Vulcanescu la ortodoxiacatholica.wordpress.com ca acolo sigur va raspunde un preot.

 12. Crina
  aprilie 6th, 2015 la 14:14 | #12

  Ana Elisabeta
  Multumesc. Am aflat deja pozitia parintelui Matei Vulcanescu intrucat a dat un raspuns la primul articol pe blogul dumnealui , unui alt comentator care are aceeasi nedumerire ca si mine.

 13. Ana Elisabeta
  aprilie 8th, 2015 la 07:30 | #13

  Crina — eu n-am gasit. Poate ne puneti un link sa ne lamurim si noi. Multumesc.

 14. Crina
 15. Crina
  aprilie 8th, 2015 la 23:11 | #15

  Ana Elisabeta
  Am trimis link-ul. Asteapta la moderare.

 16. Ana Elisabeta
  aprilie 10th, 2015 la 09:18 | #16

  Crina, mulţumesc, probabil motorul de căutare nu prinde şi comentariile.

  Părintele Matei a fost chiar mai tranşant 🙂 Dar cred că are dreptate: trebuie să fim pregătiţi şi pentru sfârşitul nostru personal, şi pentru sfârşitul lumii, dar e o pregătire duhovnicească, nu implică a ne întinde în sicriu cu mâinile pe piept 🙂 Trebuie să fim pregătiţi, în egală măsură, să mai trăim o vreme îndelungată pe pământ.

  Sărbători binecuvântate — tuturor!

 17. Crina
  aprilie 14th, 2015 la 00:26 | #17

  Ana Elisabeta
  Hristos a inviat!
  Da stiu, se mai intampla uneori ca motorul de cautare sa nu ia si comentariile 🙂
  Hai ca uite mai fac un mic sacrificiu postand raspunsul pr. Matei Vulcanescu (copypaste) dat cititorului respectiv :
  ________________________________________________________________
  ortodoxiacatholica
  aprilie 5, 2015 la 8:42 pm

  :))! In rusia au fost si sunt multi dementi! inselati! Sa avem grija sa nu ascultam de toti
  dementii isnelati din Rusia

 18. Ana Elisabeta
  aprilie 15th, 2015 la 08:44 | #18

  Adevărat a înviat!

  Poate să fie sfânt şi să difuzeze cineva „profeţii” în numele lui pentru autoritate şi credibilitate, cum s-a întâmplat din cele mai vechi timpuri, din timpurile Apostolilor şi până azi. Sfântului Paisie, Părintelui Justin Pârvu li se atribuie lucruri pe care nu le-au spus.

 19. Ana Elisabeta
  aprilie 15th, 2015 la 08:50 | #19

  P.s. Adică cred că pr. Matei se referea la adevăratul „autor” al profeţiei, care poate să fie sau să nu fie cel căruia i se atribuie.

 1. aprilie 3rd, 2015 la 11:55 | #1