ORTODOCŞII SÂRBI S-AU RIDICAT ÎMPOTRIVA UNEI EXPOZIŢII HULITOARE LA BELGRAD (VIDEO, UPDATE RO)

serbian-cross

Ortodocşii sârbi s-au ridicat împotriva unei expoziţii hulitoare

 

Luni,15 octombrie 2012

O expoziţie a unei fotografe suedeze lesbiene, care prezintă istorisiri cunoscute din Noul Testament având ca protagonişti homosexuali şi lesbiene,  s-a deschisla Belgrad, în mijlocul unor puternice proteste ale mii de creştini ortodocşi şi activişti.

Oraşul a fost obligat să anuleze „gay  pride parade” [„parada mândriei homosexuale”], temându-se că nu vor fi suficienţi poliţişti pentru a menţine ordinea în oraş.  

În fotografiile ei din respectiva expoziţie sunt prezentate întâmplări cunoscute din Noul Testament, precum Boboteaza, Cina cea de Taină şi Golgota (Răstignirea), care însă prin prisma „artistei” lesbiene sunt deformate, având ca rezultat prezentarea unor homosexuali şi transsexuali îmbrăcaţi cu haine ce lasă mult la vedere şi sunt provocatoare.

Astfel, în „Cina cea de Taină”, Wallin Îl prezintă pe Iisus îmbrăcat într-o rochie femeiască şi purtând pantofi cu tocuri înalte, iar Apostolii poartă lenjerii de damă şi costume sado-masochiste.

Într-o altă fotografie, două lesbiene îi înfăţişează pe Iosif şi pe Maria.

Aproape două mii de poliţişti au fost prezenţi pentru a se evita episoadele violente, deoarece mii de persoane au ieşit pe străzi pentru a protesta.

În sfârşit, semnalăm faptul că Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Patriarhul Irineu, s-a pronunţat deja împotriva expoziţiei hulitoare, solicitând autorităţilor de stat să o interzică.

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

*

Source:  http://www.romfea.gr

Un comentariu la „ORTODOCŞII SÂRBI S-AU RIDICAT ÎMPOTRIVA UNEI EXPOZIŢII HULITOARE LA BELGRAD (VIDEO, UPDATE RO)

  1. preot adam ionel

    Tarziu,foarte tarziu.Cititi Zeul toleantei si descrestinarea crestinismului aparuta la editura Christiana.Este rezultatul starii ,,caldicele,, in care se afla Biserica ca noi traim starea Bisericii din Laodiceea,,nici fierbinte ,nici rece ,de aceea te voi arunca din gura Mea,,.Sa fim seriosi -protestam la expozitie si ne sarutam cu episcopi homosexuali si preotese lesbiene pe la intalniri ecumenice .Atata ipocrizie de ma cutremur.Nu intelegem ca ccea CE ESTE DA ESTE DA SI CEEA CE ESTE NU ESTE NU

Comentariile sunt închise.