PROGRAM COMUN PENTRU TINERII BISERICILOR ORTODOXE DIN ORIENTUL MIJLOCIU (PHOTO)

Program comun al tinerilor din Bisericile Ortodoxe din Orientul Mijlociu

 

Luni, 3 septembrie 2012

Autor: Patriarhia Alexandriei – 21.04

În cadrul unei acţiuni comune a Bisericilor Ortodoxe din Orientul Mijlociu, au ajuns în Cipru grupuri a câte 20 de tineri din Patriarhiile Alexandriei, Antiohiei şi Ierusalimului pentru a participa la un program comun cu tinerii din Biserica Ciprului.

Programul mai sus amintit a avut loc de pe 29 august până pe 4 septembrie 2012, în spaţiul pentru tabere al Sfintei Arhiepiscopii a Ciprului în Aghios Nikolaos din Kakopetria.

Realizarea acestui program a fost hotărâtă de Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe din Orientul Mijlociu, Preafericiţii Patriarhi Theodoros al Alexandriei, Ignatios al Antiohiei, Theofilos al Ierusalimului şi de către Preafericitul Arhiepiscop de Cipru, kyr Hrisostomos, la Consfătuirea Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe, care a avut loc în Cipru, pe 27 martie 2012, şi constituie în esenţă prima acţiune comună a „Iniţiativei Ortodoxe” a Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe din Orientul Mijlociu, care este pusă în practică. 

„Iniţiativa Ortodoxă” urmăreşte întărirea pe mai departe a relaţiilor dintre Biserici, o colaborare mai bună dintre ele, o strângere a relaţiilor cu toţi creştinii din Orientul Mijlociu, precum şi dezvoltarea unor relaţii armonioase şi prieteneşti dintre religiile avraamice.  

În plus, prin „Iniţiativa Ortodoxă”, reprezentanţii Bisericilor Ortodoxe din Orientul Mijlociu vor putea să aibă întâlniri şi discuţii, căutând răspunsuri la multe şi importante teme, care sunt legate de prezenţa creştină în Orientul Mijlociu.

Aşadar, în cadrul acestei prime acţiuni comune a Întâistătătorilor Ortodocşi, au sosit în Cipru, sâmbătă, pe 1 septembrie 2012, Preafericiţii Patriarhi Theodoros al Alexandriei şi Theofilos al Ierusalimului.

Preafericitul Papă şi Patriarh al Alexandriei şi a toată Africa, a fost primit pe Aeroportul Internaţional din Larnaka de Preafericitul Arhiepiscop de Cipru, kyr Hrisostomos, precum şi de Înaltpreasfinţiţii Mitropoliţi de Zimbabwe şi Angola, kyr Serafim, şi de Akkra, kyr Gheorghios, şi de Protopresbiterul Athos Papaevrypiadis, reprezentantul Patriarhului în Cipru.

Duminică, 2 septembrie 2012, cei trei Întâistătători au co-liturghisit în biserica Sfântului Pantelimon din Kakopetria.

După încheierea Dumnezeieştii Liturghii, Întâistătătorii au vizitat tabăra Sfântul Nicolae din Kakopetria, în care sunt găzduiţi tinerii care participă la Program, unde au urmărit programul de sărbătoare organizat de tineri şi în continuare au avut timp să stea de vorbă şi să facă schimb de păreri.

 

Traducere: https://acvila30.ro/; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.ro], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

.

*

*

*

 *

%d blogeri au apreciat: