Mitropolitul Gheorghe de Thives conduce culesul măslinelor (FOTO)

elies

 

Mitropolitul Gheorghe de Thives conduce culesul măslinelor

(FOTO)

Miercuri,21 noiembrie 2012

 

Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Thives şi Levadia, kyr Gheorghe, ca părinte duhovnicesc al Bisericii noastre Locale nu este doar cel care ne îndeamnă la voluntarism şi la sprijinirea semenilor noştri care sunt în nevoie, dar este şi cel care efectiv primul dă exemplul.

O mică mărturie a devotamentului lui real faţă de semeni este şi faptul că Mitropolitul nostru a condus şi a participat împreună cu alţi voluntari, clerici şi laici, pe care tot el i-a mobilizat, la culesul măslinelor în regiunea Lukisia, iar uleiul ce va fi produs să fie folosit pe de o parte pentru nevoile instituţiilor Mitropoliei, iar pe de altă parte pentru semenii noştri, care se află într-o situaţie economică groaznică.

Semnalăm că Comunitatea din Lukisia a dat o livadă cu măslini Mitropoliei, astfel încât uleiul care se produce după strângerea măslinelor să fie dat pentru nevoile aşezămintelor şi ale semenilor noştri greu încercaţi.

Sfânta Mitropolie de Thives şi Levadia mulţumeşte preşedintelui şi membrilor Consiliului Comunal, precum şi locuitorilor din Lukisia pentru nobila lor contribuţie şi speră să se găsească şi alţi următori ai iniţiativei lor lăudabile.

Criza economică de astăzi, care nu este nimic altceva decât o criză spirituală şi morală, ar putea fi rezolvată prin ajutor reciproc, prin sprijin reciproc şi prin participarea reală a noastră a tuturor.

 

Notă: Fotografiile aparţin Sfintei Mitropolii de Thives.