Acasă > BISERICA ELADEI > 10 oct. 2014, Biserica Eladei: NOUL MITROPOLIT DE MEGARA SI SALAMINA ESTE ARHIM. CONSTANTIN IAKUMAKIS

10 oct. 2014, Biserica Eladei: NOUL MITROPOLIT DE MEGARA SI SALAMINA ESTE ARHIM. CONSTANTIN IAKUMAKIS

 

MEGARON

10 oct. 2014, Biserica Eladei:

 NOUL MITROPOLIT DE MEGARA SI SALAMINA

 ESTE ARHIM. CONSTANTIN IAKUMAKIS

 

Emilios Polyghenis

 

Arhim. Constantin Iakumakis a fost ales în urmă cu puţin timp cu 59 de voturi nou Mitropolit de Megara de către Sfântul Sinod al Ierarhiei Bisericii Eladei.

Noul Mitropolit de Megara, kyr Constantin, este mare ecleziarh al bisericii “Sfânta Ecaterina” din Petralona şi a slujit aproximativ 20 de ani în birourile Sfântului Sinod.

Menţionăm că kyr Constantin a fost iubit de către toţi Arhiepiscopii, pe care i-a slujit cu zel şi dedicaţie.

 

CURRICULUM VITAE | ARHIM. CONSTANTIN IAKUMAKIS

 

Înaltpreasfinţitul, Mitropolit ales de Megara şi Salamina, kyr Constantin Iakumakis, s-a născut în marea insulă Creta, în anul 1960.

A crescut duhovniceste în Pireu, de unde si cunoştinţa sa cu pururea pomenitul stareţ si fost egumen al Sfintei Mănăstiri a Mai-marilor netrupeşti Voievozi – Petrakis, Arhimandritul Hristofor Papadopoulos, a constituit un indicator pentru viaţa lui duhovnicească şi pentru calea sa preoţească până astăzi.  

A absolvit Seminarul Teologic Rizarios din Atena, Şcoala Superioară Bisericeasca din Atena şi în continuare Facultatea de Teologie.

A fost hirotonit diacon în 1983 şi preot în 1986.

A slujit ca diacon şi ca paroh, predicator şi duhovnic pe langa Arhiepiscopia Atenei şi mai ales în bisericia parohiala „Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina” – Petralona, unde a slujit exemplar până la alegerea sa.

A îndeplinit funcţia de referent pe lângă Protosinghel, director al unor departamente din Arhiepiscopia Atenei şi Secretar al Sfintei Mănăstiri a Sfintilor Arhangheli – Petrakis.

Din 1995 a fost numit secretar al Sfântului Sinod, bibliotecar, codicograf, iar din 2006 pana astazi a slujit în Biroul particular al Preafericitului Arhiepiscop de pe lângă Sfântul Sinod al Bisericii Eladei.

 

Traducere: http://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright


Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ http://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea http://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

Categories: BISERICA ELADEI Tags:
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.