26 ianuarie 2016: Veșnica pomenire pentru Iosif cel sfânt și milostiv al Moldovei

1 dsc_4918

La Catedrala Mitropolitană din Iași s-a făcut astăzi pomenire pentru Mitropolitul Iosif Naniescu – de la a cărui trecere la Domnul s-au împlinit 114 ani. Slujba de pomenire a fost săvârșită în continuarea dumnezeieștii Liturghii de către Preasfințitul Părinte Calinic, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Credincioșii au fost prezenți într-un număr impresionant și, cu lacrimi în ochi, s-au rugat pentru sufletul mitropolitului și pentru apropierea de momentul în care Iosif Naniescu va fi canonizat.

Numit încă din timpul vieții sale „cel sfânt şi milostiv”, Iosif Naniescu a fost, timp de 27 de ani, mitropolit al Moldovei. El a continuat opera începută de Mitropolitul Veniamin Costachi, finalizând construcţia catedralei. Milostenia Mitropolitului Iosif Naniescu a rămas în conştiinţa tuturor. Ajuta oamenii săraci şi toţi cerşetorii din oraş, îmbrăca în fiecare an zeci de elevi şi studenţi şi le oferea, zilnic, hrană la bucătăria mitropoliei. Alte sute primeau bani pentru cărţi şi taxe şcolare.

Sursa: doxologia.ro