27 octombrie 2016 – ÎPS PĂRINTE NAUM, MITROPOLIT DE RUSE: „Rugăciunile Sf. Dimitrie să fie întotdeauna cu noi întărindu-ne pe drumul către Împărăția Cerurilor”

dsc_0040-1

Sunt bucuros și recunoscător pentru posibilitatea ca și acest an, de ziua Sfântului Cuvios Dimitrie Basarabov, să intru în bucuria frățeștii Biserici Ortodoxe Române, împărtășind această sărbătoare duhovnicească cu voi toți. Rugăciunile Sfântului Dimitrie să fie întotdeauna cu noi, cu Bisericile noastre Ortodoxe și cu popoarele noastre dreptslăvitoare, întărindu-ne pe noi pe drumul strâmt, dar haric și mântuitor, către Împărăția Dumnezeiască și în eforturile noastre de preaslăvire a sfântului nume a lui Dumnezeu în întreaga lume.

Fie ca drumul și jertfa sfântului din Basarabov totdeauna să fie în fața ochilor noștri, și așa, inspirați fiind de el, în fiecare zi din viața noastră pământească, să înaintăm în credință și în virtute, cu aceea răbdare cu care se ostenea în credință Sfântul Dimitrie cel care în viaţa sa pământească, dar asemănătoare vieții îngerești, cu bucurie primea fiecare încercare și ispită, amintindu-şi spusele apostolului că încercarea credinței „creează răbdare”,  iar răbdarea duce la desăvârșire și la întregire:  ca să  fiți  desăvârșiți,  întregi  și  să nu duceţi  lipsa  de nimic. (Iacov 1,4); dar şi că lupta noastră de fiecare zi nu este luptă „împotriva trupului și a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpânirilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în văzduh” (Efes. 6,12)

Suntem bucuroși că pomenirea și slăvirea Sfântului Dimitrie continuă și astăzi să unească bisericile noastre și popoarele noastre ortodoxe. Suntem bucuroşi și îi mulţumim lui Dumnezeu pentru faptul că Mănăstirea Basarabov din eparhia noastră de Ruse, în care sfântul s-a ostenit în viața ascetică, continuă și astăzi să fie un centru spiritual ortodox important pentru credincioşii din cele două Biserici. Nădăjduim și credem că aceste binefaceri și minuni ale sfântului vor continua și în viitor!

Pentru rugăciunile Sfântului Dimitrie Basarabov, Dumnezeu să ne miluiască și să ne mântuiască  pe noi toți! Amin!

Sursa: basilica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: