5 ANI DE ÎNCHISOARE PENTRU MITROPOLITUL DE TULCIN

MITROPOLITUL IONATAN DE TULCIN

A FOST CONDAMNAT LA 5 ANI DE ÎNCHISOARE

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Mitropolitul Ionatan (Elețkyh) de Tulcin și Bratslav a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Luni (7 august 2023), a avut loc procesul Mitropolitului Ionatan de Tulcin la tribunalul din orașul Vinița.

În timpul procesului, acuzatorii au prezentat mărturii mincinoase și lipsite de temei, cum că Înaltpreasfințitul Mitropolit a avut în posesia sa pliante cu texte pro-ruse, pe care le-a descărcat de pe internet și le-a împărțit preoților. Conform Mitropolitului Ionatan de Tulcin, procurorul a cerut cea mai mare pedeapsă (adică 5 ani de închisoare) în urma acuzațiilor fabricate împotriva sa de către anchetatorii SBU (serviciile secrete ucrainiene). De asemenea, procurorul a cerut Înaltpreasfințitului Ionatan ca acesta să declare că recunoaște și că regretă faptele pentru a beneficia de o reducere a pedepsei; doar că Mitropolitul Ionatan de Tulcin a refuzat această propunere, susținând că este nevinovat și că „dovezile” prezentate de către serviciile secrete ucrainiene privind „vinovăția” sa sunt inexistente.

Apărarea a cerut, pe bună dreptate, achitarea integrală a Înaltpreasfințitului din cauza numărului mare de încălcări de procedură și fraudă (manipulare) în cursul investigațiilor și, bineînțeles, ținând cont de practica instanțelor occidentale,

inclusiv a celor din Europa, în a cărei Uniune Ucraina dorește să intre de atâția ani.

IPS Ionatan, în mesajul său către clericii Sfintei Mitropolii vorbește despre vorbește despre propagandă de dezinformare rău intenționată, sondaje ilegale cu date false.

El subliniază, de asemenea, că există în mod conștient o situație de agresivitate împotriva lor, care urmărește distrugerea Bisericii Ortodoxe Canonice Ucrainene.

„Persecuțiile împotriva Bisericii canonice nu trebuie să vă umple sufletele de frică și deznădejde, ci, dimpotrivă, să vă întărească credința în Dumnezeu” – subliniază către clerici Mitropolitul Ionatan.

Semnalăm, în încheiere, că IPS Ionatan a formulat o contestație împotriva hotărârii, care, printre altele, se referă și la confiscarea averii.

Traducere: www.acvila30.ro, după

https://www.romfea.gr/ekklisies-ts/ekklisia-tis-oukranias/58195-ionathan-pente-xronia-filakisi

 

 

%d blogeri au apreciat: