5 iulie 2014: A ADORMIT IN DOMNUL MITROPOLITUL VLADIMIR AL KIEVULUI, INTAISTATATORUL BISERICII ORTODOXE UCRAINENE

mitr vldimir

La 5 iulie a trecut la Domnul Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Ucraina Preafericitul mitropolit al Kievului și al întregii Ucraine Vladimir.
 
La paraclisul reședinței Patriarhale din Peredelkino, în suburbia Moscovei, Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril a oficiat panihida pentru nou adormitul Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Ucraina Preafericitul mitropolit al Kievului și al întregii Ucraine Vladimir.

Ceremonia de rămas bun de la raposatul Preafericit mitropolit al Kievului și al întregii Ucraine Vladimir va avea loc în lavra Pecerska din Kiev

Duminică dimineața, la 6 iulie, corpul neînsuflețit al nou adormitului Preafericitul mitropolit Vladimir va fi adus la catedrala „Adromirea Maicii Domnului” a lavrei Pecerska din Kiev, unde preoțimea și credincioșii vor putea să-și ia ultimul rămas bun de la Întâistătătorul lor.

 romfea.gr:

adormit înDomnul

 Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Ucraina

 

 

Sâmbătă, 5 iulie 2014

Autor: Emilios Polyghenis

 

A adormit în Domnul astăzi, 5 iulie 2014, la vârsta de 78 de ani, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Ucraina, Mitropolitul de Kiev, kyr Vladimir.

Menţionăm că Mitropolitul de Kiev adormit, kyr Vladimir, se confrunta cu probleme grave de sănătate şi în ultimele zile a suferit o hemoragie internă.

Slujba de înmormântare a Mitropolitului de Kiev adormit, kyr Vladimir, va fi oficiată mâine în Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Lavra Peşterilor din Kiev.

Mitropolitul Vladimir (Victor Markianovici Sabodan) s-a născut din părinţi agricultori pe 23 noiembrie 1935 în satul Markovţî din raionul Leticevsk, regiunea Hmelniţk, Ucraina.

În 1954 a intrat la Seminarul Teologic din Odesa, iar în 1958 la Academia Teologică din Leningrad, pe care a absolvit-o în 1962 cu titlul „candidat în Teologie”.

După încheierea studiilor, a fost profesor la Seminarul Teologic din Odesa, a îndeplinit funcţia de inspector superior al Seminarului şi în acelaşi timp slujea ca Protosinghel al regiunii Odesa.

Pe 14 iunie 1962 a fost hirotonit diacon, iar în ziua următoare – preot. Pe 26 august a fost tuns monah.

În 1965 a terminat Institutul de Studii de Masterat la Academia Teologică din Moscova, a fost numit director al Seminarului Teologic din Odesa şi a primit rangul de Arhimandrit. 

În 1966 a fost numit Director adjunct al Misiunii bisericeşti ruse la Ierusalim. 

Prin hotărârea Sfântului Sinod din 23 iunie 1966, Arhimandritul Vladimir a devenit Episcop de Zvenigorod, vicar al regiunii Moscova şi a fost numit reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse la Consiliul Mondial al Bisericilor de la Geneva şi Mare Ecleziarh al parohiei Naşterii Maicii Domnului din Geneva.

Pe 9 iulie 1966 a fost oficiată hirotonia lui ca Episcop de Zvenigorod.

Pe 28 noiembrie 1968 a fost numit Episcop de Pereiaslav-Hmelniţk, vicar al Mitropolitului de Kiev şi Galitia, Exarh patriarhal al Ucrainei. 

Pe 20 martie 1969, a fost mutat la eparhia de Cernigov şi Nejin şi totodată a preluat temporar păstorirea eparhiei de Suma.

Din decembrie 1970 până în aprilie 1973 a fost redactor al revistei Exarhatului Ucrainei „Pravoslavnyi visnik” (n.tr. – „Mesagerul ortodox”).

Pe 18 aprilie 1973, a fost numit Episcop de Dmitrovo, vicar al eparhiei de Moscova şi Rector al Seminariilor teologice din Moscova.

Pe 9 septembrie 1973 a fost ridicat la rangul de Arhiepiscop.

Pe 18 aprilie 1978, a fost numit profesor la Academia Teologică din Moscova, iar pe 5 iunie 1979 a susţinut cu succes disertaţia sa la Academia Teologică din Moscova şi i-a fost acordat titlul de Doctor în teologie. 

Pe 16 iulie 1982, a fost transferat în eparhia de Rostov şi Novocerkask şi a fost ridicat la rangul de Mitropolit.

Pe 28 martie 1984 a fost numit Exarh patriarhal al Europei de Vest.

Pe 30 decembrie 1987, a fost numit Protosinghel al Patriarhiei Moscovei şi membru permanent al Sfântului Sinod.

Prin hotărârea Sfântului Sinod al Ierarhiei Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, pe 27 mai 1992 a fost ales Mitropolit al Kievului şi al întregii Ucraine, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe a Ucrainei.

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright

Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.