A fost ales noul Arhiepiscop de Cehia şi Slovacia

A fost ales noul Arhiepiscop de Cehia şi Slovacia

 

rostislav

Sâmbătă, 11 ianuarie 2014

 

A 13- a Sinaxa Locală Extraordinară a Clericilor şi Laicilor din Biserica Ortodoxă a Cehiei şi Slovaciei, care s-a întrunit pe 11 ianuarie 2014 în oraşul Prešov din Slovacia, a susţinut hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Cehiei şi Slovaciei referitoare la alegerea Episcopului Ioachim de Hodonin ca Arhiepiscop al Pragăi şi Cehiei.

 

În continuare, în conformitate cu Charta statutară a Bisericii Ortodoxe a Cehiei şi Slovaciei, Sinaxa l-a ales cu majoritate de voturi pe Arhiepiscopul Rostislav de Prešov şi Slovacia ca Mitropolit al Cehiei şi Slovaciei.

Menţionăm că Sinaxa clericilor şi laicilor din Biserica Ortodoxă a Cehiei şi Slovaciei este instituţia supremă a acestei Biserici Locale cu competenţe în chestiunile dogmatice, administrative, bisericeşti şi canonice.

 

Mitropolitul ales al Cehiei şi Slovaciei, Rostislav (în lume Andrei God), s-a născut pe 25 ianuarie 1978 în oraşul Snin din Slovacia. 

A absolvit Facultatea de Teologie a Universităţii din Prešov (2002) şi a studiat şi la Universitatea Aristotelică din Tesalonic.

A slujit în parohia ortodoxă a Slovaciei şi a fost părinte duhovnicesc al orfelinatului din Medzilaborce.

Pe 8 octombrie 2012 a fost ridicat la rangul de egumen.

Pe 18 noiembrie 2012 a fost hirotonit Episcop de Prešov.

În iulie 2013, ca şef al delegaţiei Bisericii Ortodoxe a Cehiei şi Slovaciei, a participat la manifestările cu ocazia împlinirii a 1025 de ani de la Creştinarea Rusiei, la Moscova, la  Kiev şi la Minsk.

Pe 9 decembrie 2013, a fost ales Locţiitor al Tronului Mitropolitan al Bisericii Ortodoxe a Cehiei şi Slovaciei.

Traducere: https://acvila30.ro

Sursa: http://romfea.gr/epikairotita/21648-2014-01-11-14-30-26

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi înainte.

Un comentariu la „A fost ales noul Arhiepiscop de Cehia şi Slovacia”

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: