A fost cinstit micul, dar marele sfânt al Poloniei

ga1

A fost cinstit micul, dar marele sfânt al Poloniei

 

Miercuri, 7 mai 2014

A fost sărbătorit cu sfântă cuviinţă timp de trei zile, în perioada 3-5 mai 2014, sfântul copil mucenic, în vârstă de 6 ani, Gaviil din Zvierki – Polonia, în biserica Sfintei Marina din Iliopole.

Vecernia praznicului a fost oficiată în ajun de preoţii bisericii, Arhimandritul Serafim Dimitrios şi Iconomul Ioannis Metaxas.   

Duminica, Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de Mitropolitul Emanuel de Kavasa  împreună cu Arhimandriţii Nectarie Samardzic, Heruvim Mustakas şi Serafim Dimitrios, precum şi împreună cu Protoiereul Lambros Xesfinghi.  

Mitropolitul, înainte de otpust, s-a rugat în faţa sfintei icoane a Sfântului mucenic copil, după tipicul slavon, pentru enoriaşi, dar şi pentru toţi fraţii ortodocşi din Polonia. 

În continuare, ierarhul a acordat medalii onorifice din partea parohiei la trei enoriaşi care în mod voluntar au dăruit şi dăruiesc  pentru activitatea parohiei.

Au fost onoraţi Sotirios Tsoutsis, care zilnic le duce fraţilor imobilizaţi la pat, în casele lor, din cauza bătrâneţii sau a bolii, hrana pe care o pregătesc voluntarele de la Centrul Iubirii Parohiale.

Diploma respectivă i-a fost înmânată celui onorat de către Viceprimarul Solidarităţii Sociale şi Voluntariatului, Christos Iannakis.

De asemenea, au fost onoraţi Elena Ifanti şi Iorgos Vastaruhas, care au slujit drept consilieri bisericeşti în perioadele 2008-2010 şi 2011-2013, iar respectivele diplome le-au fost înmânate de Consilierul municipal Ioannis Poulos.

La final, arhiereul a vorbit poporului despre universalitatea Ortodoxiei, referindu-se la cinstirea Sfântului polonez Gavriil în Elada, dar şi a sfinţilor eleni în întreaga lume.  

După-amiaza următoare a fost oficiat Sfântul Paraclis al Sfântului Gavriil, facere – ca şi imnele slujbei – a imnografei Isidora, Egumena Mănăstirii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Kyparisiotissa şi a Sfântului Ierotei din Megara.

ga5

 ga7

ga4

ga9

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright

Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştireahttps://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

%d blogeri au apreciat: