A fost publicată o carte despre Patriarhul Serghie al Moscovei

A fost publicată o carte despre Patriarhul Serghie al Moscovei

Departamentul Sinodal de informare al Patriarhiei Moscovei ne raportează că Editura Petrovsky a publicat o carte intitulată Sanctitatea Sa, Patriarhul Serghie. Viața și activitatea, scrisă de Mitropolitul Ioan (Razumov) de Pskov și Porkhov.

 

Departamentul Sinodal de informare al Patriarhiei Moscovei ne raportează că Editura Petrovsky a publicat o carte intitulată Sanctitatea Sa, Patriarhul Serghie. Viața și activitatea, scrisă de Mitropolitul Ioan (Razumov) de Pskov și Porkhov.

Cartea relatează viața și activitățile Patriarhului Serghie, care era cârmuitor (locțiitor, și mai târziu patriarh) al Bisericii Ortodoxe Ruse în anii foarte dificili pentru țară, 1930-1940.

Noutatea și unicitatea lucrării constă în faptul că aceasta a fost scrisă de un om foarte apropiat de Patriarhul Serghie, Mitropolitul Ioan (Razumov), care timp de mai mulți ani a fost aproape de părintele său duhovnicesc și Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse. De aceea, cartea nu cuprinde doar informații documentare, ci și experiența personală a Mitropolitului Ioan, observațiile și comentariile sale.

Lucrarea conține o istorisire în care autorul vorbește despre patriarh nu doar ca despre o față bisericească, dar, de asemenea, ca de o persoană care a avut de a face cu cele mai dificile decizii într-o perioadă foarte grea pentru țară. De asemenea, sunt incluse o serie de documente care ar putea fi interesante pentru cercetătorii vieții și activității Patriarhului Serghie.

Proiectul de publicare a fost completat cu binecuvântarea Mitropolitului Mercurie de Rostov și Novocherkassk și are ștampila de aprobare a Consiliului de publicare a Bisericii Ortodoxe Ruse.

traducere şi adaptare: Mihai-Alex Olteanu pentru doxologia.ro
sursa: http://www.pravoslavie.ru