A fost pusă piatra de temelie a primei biserici închinate Sfântului Mihail Honiatul

 IMG 7141

A fost pusă piatra de temelie a primei biserici închinate Sfântului Mihail Honiatul

 

Joi,14 martie 2013

Autor: Sfânta Mitropolie de Fthiotida

A fost pusa piatra de temelie a primei biserici din Elada în cinstea Sfântului Mihail Xoniatul, Mitropolitul Atenei, joi, 13 martie,la Aghios Konstantinos- Lokrida de către Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Fthiotida, kyr Nicolae.

Sfântul Mihail, ilustru şi virtuos ierarh din secolul al XIII – lea, are o legătură cu regiunea Lokrida, deoarece, după demisionarea sa din Tronul Atenei, a petrecut ultimii ani din viaţă în Sfânta Mănăstire a Sfântului Ioan al  Thermopilelor.

Biserica Sfântului Mihail va fi ridicată prin eforturi proprii de către Municipalitatea din Molos – Aghios Konstantinos şi va fi biserica noului cimitir al oraşului Aghios Konstantinos.

Înaltpreasfinţitul, în predica sa, l-a felicitat pe primarul Evanghelos Tetrimida, despre care merita sa amintim că e fiu de preot, şi pe întregul Consiliu Municipal pentru contribuţia lor adusa Bisericii şi a subliniat că locasul „Sfântul Mihail”, fiind unic în Biserica Ortodoxa, va aduce municipalităţii mare cinste şi binecuvântare.

În continuare, a luat cuvântul primarul, care i-a mulţumit Înaltpreasfinţitului pentru prezenţa de astăzi şi a promis finalizarea la timp a bisericii, astfel încât să fie oficiată curând de către Înaltpreasfinţitul şi Slujba de târnosire a acesteia.

La sfinţirea fundaţiei au fost prezenţi Secretarul Executiv al Regiunii Elada Continentala, dl. Evanghelos Psathas; primarul din Molos – Aghios Konstantinos, dl. Evanghelos Tetrimidas; viceprimarii din Aghios Konstantinos şi Kammena Vourla împreună cu membrii Consiliului Municipal, preoţi şi creştini din regiune.

După punerea pietrei de temelie, Înaltpreasfinţitul a oficiat un Trisaghion pentru odihna sufletelor fraţilor noştri, ale căror morminte se află în zonă şi în continuare a vizitat Centrul Iubirii al parohiei şi le-a felicitat pe doamne pentru contribuţia lor voluntară in lucrarea dragostei faţă de cei săraci şi fata de fraţii noştri încercaţi.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright


Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

IMG 7165

IMG 7175