A fost semnat un acord de colaborare între Facultăţile de Teologie din Moscova şi Tbilisi

A fost semnat un acord de colaborare între Facultăţile de Teologie din Moscova şi Tbilisi

 

 

În data de 7 noiembrie 2013, cu binecuvântarea Preafericitului Kiril, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, şi a Preafericitului Ilia al II-lea, Patriarhul‑Catolicos al Întregii Georgii, Arhiepiscopul Evghenie Ghermanovici, coordonatorul Comisiei pentru învăţământ a Bisericii Ortodoxe Ruse şi rectorul Facultăţilor de Teologie din Moscova, şi Protopresbiterul Gheorghe Zviadadze, rectorul Facultăţii de Teologie din Tbilisi, au semnat un acord de colaborare.

Scopul acordului este acela de a crea condiţiile pentru un dialog reciproc avantajos între Facultăţile de Teologie, pentru schimb de experienţă, cunoaşterea tradiţiilor şi teologiei Bisericilor Ortodoxe surori.

Pr. Georghe a vorbit despre istoria şi situaţia actuală a Facultăţii de Teologie din Tbilisi, oferind în dar Academiei Teologice din Moscova icoana Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruinţă, şi un număr de publicaţii ale Facultăţii de Teologie din Tbilisi. La rândul său, Arhiepiscopul Evghenie a dăruit oaspeţilor din Georgia lucrarea jubiliară Istoria Academiei Teologice din Moscova, Jurnalul Teologic şi cărţi de artă bisericească.

Sursa: http://www.patriarchia.ru/db/text/3357290.html, http://www.mpda.ru/news/text/1917810.html

Traducere: IAN