A TRECUT LA CELE VEŞNICE MITROPOLITUL DAMASCHIN DE MARONIA

damaskinos22122010-003

 

A trecut la cele veşnice Mitropolitul Damaschin de Maronia

 

Marţi,6 noiembrie 2012 

Mitropolitul Damaschin de Maronia şi Komotini şi-a dat ultima suflare luni, 5 noiembrie, la orele dimineţii, la vârsta de 93 de ani.

În ultimele zile, sănătatea sa şubredă de ani de zile a înregistrat o înrăutăţire accentuată şi a fost nevoie să fie spitalizat de mai multe ori. Chiar în ultima săptămână s-a aflat internat în stare de comă la spitalul din oraş.

Potrivit informaţiilor, ierarhul şi-a exprimat dorinţa de a fi înmormântat în curtea Sfintei Catedrale a Buneivestiri a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu din Komotini, pe care a ridicat-o el însuşi cu multe osteneli şi strădanii.

Despre cele întâmplate a fost deja informat Mitropolitul /Damaschin de Didymoteihos, care, având privilegii între episcopii învecinaţi, preia funcţia de locţiitor al Sfintei Mitropolii de Maronia şi Komotini, acum vacantă.

Slujba de înmormântare a fericitului Mitropolit de Maronia şi Komotini va avea loc în Sfânta Catedrală a Buneivestiri a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu din Komotini, joi, 8 noiembrie, la ora 15 şi va fi condusă de Preafericitul Arhiepiscop al Atenei şi al întregii Elade, kyr Ieronim.

Mitropolitul de Maronia şi Komotini s-a născut în 1920la Ihaliadin Messinia. A studiat teologiala Atena.

A fost hirotonit diacon în 1951 şi preot în1958. Afost ales mitropolit în 1974.

I s-a acordat titlul de doctor emerit al secţiei de Istorie şi Etnologie din cadrul Universităţii Democritice din Tracia.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.