A TRECUT LA CELE VESNICE MITROPOLITUL VASILIE DE ELASSONA (BISERICA ELADEI)

ellasonos4

 

 

A adormit în Domnul Mitropolitul Vasilie de Elassona

 

Vineri, 16 mai 2014 

Autor: Emilios Polyghenis

 

În câteva luni a apărut  boala şi in cele din urma astăzi şi-a dat ultima răsuflare. Un ierarh iubit de toţi.

Era iubit de Arhiepiscop, de arhierei şi de funcţionarii Sfântului Sinod şi mai ales de serviciile economice unde în ultimii ani a fost preşedinte al Comisiei Economice al Sfântului Sinod.

Răposatul Mitropolit de Elassona, kyr Vasilie, s-a născut în Ioannina în 1953, a absolvit Seminarul Teologic din Rizareio şi a studiat Teologia la Tesalonic.

A fost hirotonit diacon în 1975 şi preot în 1979. A fost egumen al Mănăstirii Sfintei Teodora din Tesalonic şi a fost ales Mitropolit în 1995.

În ultimele luni a aşteptat răbdător moartea. Ştia care e starea sănătăţii sale, dar nu şi-a pierdut zâmbetul.

Romfea.gr îşi ia rămas bun de la unul din arhiereii care avea inimă de copilaş. 

SFÂNTUL SINOD DESPRE ADORMIREA ÎN DOMNUL

A MITROPOLITULUI DE ELASSONA

 

Biserica Eladei, cu profundă emoţie, anunţă trecerea la Domnul a Înaltpreasfinţitului Mitropolit de Elassona, kyr Vasilie. Ierarhul a trecut la Domnul la vârsta de 61 de ani.

Răposatul Mitropolit de Elassona, kyr Vasilie (Kolokas), s-a născut în 1953 pe Insula Ioannina. Absolvent al Seminarului Teologic din Rizario, a studiat Teologia la Universitatea Aristotelică din Tesalonic. A fost hirotonit diacon în 1975 şi preot în 1979.

A fost paroh si mare eclesiarh al Bisericii Sfântul Terapont din Kato Tumbas şi egumen al Mănăstirii Sfintei Teodora din Sfanta Mitropolie de  Tesalonic. A fost ales Mitropolit de Elassona în 1995. 

Din 2011 a fost Preşedinte al Comitetului Executiv al Departamentului Central Bisericesc al Economiei din cadrul Bisericii Eladei. 

Slujba de înmormântare a răposatului Mitropolit de Elassona va avea loc în Catedrala Mitropolitană Sfântul Dimitrie din Elassona, luni, 19 mai, la ora 12.00, şi va fi oficiată de Preafericitul Arhiepiscop al Atenei şi al întregii Elade, kyr Ieronim.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright


Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

%d blogeri au apreciat: