AGNI PARTHENE – Imn închinat Maicii Domnului compus de către Sfântul Nectarie de Eghina (+1920).

AGNI PARTHENE – FECIOARĂ CURATĂ 

                     ”Agni Parthene” (”Fecioară Curată”)  este un imn închinat Maicii Domnului,  compus în limba greacă de Sfântul Nectarie de Eghina (+1920).
Mai jos sunt câteva interpretări în diferite limbi.

3 comentarii la „AGNI PARTHENE – Imn închinat Maicii Domnului compus de către Sfântul Nectarie de Eghina (+1920).”

  1. Minunat si inaltator acest Imn inchinat Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, Preacurata Fecioara Maria ! Minunata este si interpretarea Grupului Byzantion.In orice grai este cantat acest Imn este la fel de minunat,de inaltator, mangaietor si parca simtim cum ne ocroteste Maica Domnului sub Acoperamantul Sau ca pe toti copiii Ei.
    Sfantul Ierarh Nectarie din Eghina a avut cu adevarat inspiratie divina pornita din adoratia sa pentru Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, limanul de mantuire a omenirii, care ne-a lasat mostenire pe Fiul Sau, Iisus Hristos, Mantuitorul nostru.
    Sfinte Ierarhe Nectarie, de acolo, din fata tronului ceresc al Sfintei Treimi si a Maicii Domnului, roaga-te pentru noi Puterii Dumnezeiesti, ca un mijlocitor al rugilor noastre, impreuna cu cetele ingeresti si toti sfintii, sa ne ierte pacatele, sa ne miluiasca si sa ne mantuiasca. Amin !

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: